В Одесі ліквідовують наслідки зливи

У ніч з 28 на 29 травня потужна злива обрушилась на Одесу. Фахівці Комунального підприємства «Міські дороги» вже з вечора вийшли на чергування вулицями міста для запобігання підтопленням.

Як пише офіційний сайт міста, у перші години залпового ливню ситуація ускладнилась, переповнені дощовою водою колектори не встигали виводити її з вулиць міста.

Як зазначають фахівці, жодна зливова каналізація не здатна вмить звести таку кількість води з вулиць. В Одесі роботи з очищення злив ведуть постійно, а напередодні ці роботи виконувалися додатково, тому вже протягом 30 хвилин після припинення дощу майже на всіх дорогах було забезпечене проїжджання.

Наразі ще ускладнений рух вулицями: Одарія (Глухий міст), Щеголева переповнено каналізацію, відкачує спецтехніка), Хімічна/Промислова (переповнено каналізаційний колектор, вода спадає, транспорт рухається в обидві сторони).

Потужні дощові потоки рознесли вулицями міста багато дрібних гілок, листя, бруду та випадкового сміття. Наразі працівники комунальних служб продовжують роботи з відкачування води та розчищення решіток колекторів, дощоприймачів, лівневок тощо.

У ліквідації наслідків негоди задіяно 47 одиниць спецтехніки (канало-промивні машини, намулососи, трактори, підмітально-прибиральні машини та ін.) та 329 працівників КП «Міські дороги».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews