Одеська область: профспілка працівників Українського дунайського пароплавства вважає кадрову політику підприємства неприпустимою

Заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов та начальниця Управління праці та соціального захисту населення Ізмаїльської міської ради Алла Рудак взяли участь у спільній нараді під головуванням голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Родіона Абашева щодо наміру керівництва ПрАТ «УДП» через причини соціально-економічного характеру скоротити частину працівників підприємства. Таку інформацію поширив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко. Участь у нараді взяли генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко, голова первинної профспілкової організації ПрАТ «УДП» Анатолій Ніколаєв та інші.

Питання набуло широкого розголосу та суспільного резонансу в регіоні.
На захист інтересів колективу підприємства встала його профспілкова організація, члени якої вважають кадрову політику керівництва ПрАТ безпідставною і неприпустимою.
Сторонами конфлікту були наведені власні аргументи на користь своєї позиції в умовах нинішніх реалій воєнного стану.
Керівництво УДП наголошує на необхідності зробити кадровий склад підприємства менш віковим і більш економічно гнучким і активним.
Профспілка вважає, що потрібно зберегти в достатній кількості досвідчені кадри, бо повернути їх у майбутньому у разі зміни ситуації буде вкрай важко.

Будь-які ініційовані процедури щодо вирішення даного питання повинні відбуватися виключно у правовому полі згідно діючого законодавства.

На нараді були озвучені пропозиції надіслати листа у Державне управління охороною праці щодо ситуації, що склалася, з проханням сприяти її оптимальному розв'язанню, зустрітися з керівництвом Служби зайнятості на випадок безробіття частини складу підприємства з метою виплати допомоги і визначення їх подальшого працевлаштування, а також провести загальні збори колективу ПрАТ «УДП» з метою пошуку компромісного вирішення питання.

Питання перебуває на контролі Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації та виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews