Одесит взяв чужий гаджет і більше не повернувся

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру. За скоєне їм загрожує від штрафу до позбавлення волі.

23-річний містянин на вулиці Бреуса попросив у незнайомця телефон, щоб викликати таксі, і до приїзду автівки у мобільному додатку слідкував за її місцем пересування. Коли ж транспорт прибув, молодик, не збираючись повертати гаджет власнику, дочекався поки той відволічеться, сів у таксі і поїхав.

Пізніше, вже на вулиці Космонавтів, зловмисник знову попросив у незнайомого перехожего телефон, щоб нібито терміново подзвонити другові. А щойно чужий гаджет опинився в руках молодика, він скористався неуважністю власника і непомітно втік.

Другий порушник – 31-річний одесит – на Старосінній площі ошукав жителя області. Чоловіки випадково познайомилися і під час спілкування приїжджий поцікавився у місцевого, де можна зарядити телефон. Одесит, з метою заволодіння чужим телефоном, назвався охоронцем автостанції, яким насправді не був, і запропонував поставити мобільник на зарядку нібито у себе на роботі. Взяв гаджет і більше не з’явився.

Загальний збиток, завданий потерпілим, склав більше 10 тисяч гривень.

Ошукані громадяни звернулися в поліцію. Під час слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили правопорушників. Обидва раніше судимі за крадіжки. Перший чужі гаджети встиг збути, тож вживаються заходи щодо встановлення їх місця перебування. У другого чужий мобільний телефон вилучили і вже повернули власнику.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської та Приморської окружних прокуратур міста Одеси повідомили фігурантам про підозру за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу від 51 тис. до 68 тис. гривень або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції №1

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews