Одеська область: Родіон Абашев провів нараду з питань перебування у прикордонній смузі на території Ізмаїльського району

15 травня 2024 року начальник Ізмаїльської районної державної військової адміністрації Родіон Абашев провів нараду, у якій взяли участь перший заступник голови РДА Сергій Проданов, заступниця голови Ізмаїльської РДА Ірина Холостенко, перший заступник начальника загону-начальник штабу 17 прикордонного загону імені полковника Олександра Жуковського (м. Ізмаїл) полковник Володимир Галецький.

В ході зустрічі були обговорені положення Постанови Кабінету Міністрів України № 1147 від 27.07.1998 р. 7 грудня 2023 року до неї були внесені зміни, які регулюють порядок надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі згідно з вимогами режиму воєнного стану, що викликало значний резонанс і питання серед громадськості Ізмаїльського району.

Були надані роз’яснення, згідно з якими дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск у прикордонну смугу надається відповідним органом Державної прикордонної служби на безоплатній основі протягом 10 робочих днів з дня надходження звернення, в якому зазначаються:

1) прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, громадянство особи, яка перебуватиме у межах прикордонної смуги, реквізити документа, що посвідчує її особу, місце проживання, засоби зв’язку;

2) вид дозволу та строк дії дозволу;

3) мета та правові підстави для отримання дозволу.

При цьому дозвіл на проживання жителів місцевостей, розташованих у межах прикордонної смуги, надається безстроково, а на перебування працівників підприємств, установ, організацій, розташованих у межах прикордонної смуги — на один рік.

Крім того, було зазначено, що право на в’їзд, перебування і пропуск у прикордонну смугу без дозволу мають у тому числі особи, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги і виконується автомобільним або залізничним транспортом дорогами загального користування державного значення без зупинок. Також, постановою визначено, що до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews