Дітей в Одеській області вчили, як протидіяти булінгу

Ювенальні поліцейські, поліцейські офіцери громад та вихователі з безпеки об’єднують зусилля для позитивного результату. Цього тижня профілактичні уроки проводились в навчальних закладах Ананьївської, Долинської, Савранської та Балтської територіальних громад Подільського району.

Старшокласникам ліцею в Ананьєві ювенальний поліцейський Максим Цуркан разом з поліцейським офіцером громади Сергієм Синицею розповіли про різновиди булінгу.

«Фізичний булінг припускає, що жертва зазнає фізичних нападів з боку кривдника. Вербальний різновид включає приниження, глузування, погрози, наклеп, зокрема в соціальних мережах, а соціальний – ігнорування, виключення з групи», - повідомив Максим Цуркан і закликав підлітків: якщо відносно них відбуваються подібні дії, не терпіти, а одразу повідомляти дорослим, які допоможуть вирішити проблему.

Його колега додав, що за це правопорушення передбачена відповідальність згідно зі статтею 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка настає з 16 років. За протиправні дії молодших за віком кривдників, відповідальність несуть батьки або особи, які їх замінюють.

Аналогічну інформацію, але в доступній для віку учнів молодших класів ліцеїв міста Балти, розповіли ювенальний поліцейський Владислав Андрюшков разом з вихователем з безпеки в освітньому середовищі Сергієм Павленко.

«Якщо з вас знущаються або вас залякують чи примушують виконувати якісь неприйнятні дії, відразу звертайтеся по допомогу до вчителя або батьків», - закликав дітей Владислав Андрюшков.

А от ювенальні поліцейські Анна Кудря та Ірина Тищенко розповідали учням Долинського та Осичківського ліцеїв про правила літнього відпочинку, до якого залишилось не так багато часу. Основними темами спілкування були мінна і пожежна небезпека, поводження на водоймах, в лісі, інших природніх зонах відпочинку. Поліцейські зосередили увагу учнів на безумовному дотриманні правил дорожнього руху, зокрема правилах користування двоколісниками, поводженні на автошляхах, що проходять населеними пунктами, де відсутні тротуари.

«Головне для нас – запобігти нещасним випадкам за участі дітей, націлити їх на дотримання правил безпеки життєдіяльності, застерегти від негативного впливу окремих особистостей, навчити спілкуватися у віртуальному середовищі», - зазначив заступник начальника Подільського районного управління поліції Павло Лисенко.

Подільське районне управління поліції

не допустити нещасних випадків з дітьми, навчити безпечній поведінці: поліцейські проводять у начальних закладах одещини пізнавальні заходи

не допустити нещасних випадків з дітьми, навчити безпечній поведінці: поліцейські проводять у начальних закладах одещини пізнавальні заходи

не допустити нещасних випадків з дітьми, навчити безпечній поведінці: поліцейські проводять у начальних закладах одещини пізнавальні заходи

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews