Цьогоріч, незважаючи на війну й вандалів, одеські фонтани працювали майже на місяць більше

Тривала тепла осіння погода цьогоріч дала змогу подовжити роботу міських фонтанів майже на місяць. Зазвичай всі одеські фонтани консервують на зимовий період до 1 листопада, а розконсервовують з 1 квітня.

Осінь 2023 року подарувала одеситам ще два місяці літа. Наразі з 27 фонтанів, які знаходяться на балансі Комунального підприємства «Сервісний центр», ще продовжують радувати одеситів та гостей міста чотири фонтани.

Всі вони розташовані в центрі міста: на Театральній площі, Приморському бульварі, в Міському саду та Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка (фонтан «Ваза мала»).

Як пише сайт мерії, консервація цих чотирьох фонтанів запланована на наступний тиждень - з 20 по 24 листопада.

Навесні 2023 року відкриття сезону фонтанів відбулось за графіком на початку квітня. Протягом всього весняно-літньо-осіннього періоду, як завжди, спеціалісти КП «Сервісний центр» проводять поточне обслуговування фонтанів: прибирання чаш фонтанів і збір сміття, яке потрапляє у воду, чищення зовнішніх фільтрів і форсунок, промивання піщаного фільтра й додавання води до потрібного рівня.

Крім запланованих регламентних робіт, періодично одеські фонтани зазнавали актів вандалізму.

Так, на фонтані, розташованому на Привокзальній площі, невідомими особами неодноразово були зламані форсунки. А ще зазвичай до чаші цього фонтану потрапляє велика кількість побутового сміття.

Також цьогоріч було пошкоджено фонтан у Міськсаду. Влітку невстановлений чоловік заліз на верхній контур фонтана, внаслідок чого були виведені з ладу динамічні форсунки цього контуру.

Найбільшу кількість актів вандалізму зазнавав фонтан на Кримському бульварі. Велика кількість підлітків, незважаючи на численні зауваження та встановлені заборонні таблички, знаходились у фонтані, викручували форсунки, на верхній чаші зривали гранітне покриття та виводили з ладу трубопроводи верхньої чаші.

Всі роботи з відновлення обладнання фонтанів та усування різноманітних пошкоджень покладається на фахівців КП «Сервісний центр», які, незважаючи на всі можливі труднощі воєнного часу, продовжують гідно виконувати свою роботу.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews