Водія з Одеської області, який допустив ДТП, обіцяють покарати

Поліцейські відправили на лаву підсудних 49-річного жителя Білгород-Дністровського району, який допустив ДТП і травмування трьох громадян. Унаслідок автопригоди потерпілі отримали тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження. За скоєне керманичу загрожує до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років.

Автопригода сталася у Білгород-Дністровському районі між селами Старокозаче та Козацьке. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 49-річний водій автомобіля «Nissan Vanette», рухаючись у темну пору доби, не обрав безпечну швидкість, не врахував дорожню обстановку і в’їхав у фургон «Fiat Ducato», водій якого здійснив вимушену зупинку на узбіччі дороги. У момент зіткнення водія фургона не було за кермом, однак на пасажирських сидіннях знаходилися двоє його товаришів.

З місця події медики до місцевої лікарні ушпиталили з переломами стегна 72-річного батька водія автомобіля «Nissan Vanette», який їхав разом із сином, та двох пасажирів автомобіля «Fiat Ducato»: одного – з переломом руки, а другого – з переламами ребер, пневмотораксом, забоєм та емфіземою легень. За висновками судово-медичних експертів травми перших двох потерпілих відносяться до категорії середньої тяжкості, а третього – до тяжких.

Водії обох транспортних засобів не постраждали. Керманича мікроавтобуса перевірили на стан сп'яніння, він був тверезим.

«Після проведення низки експертиз та інших слідчих дій слідчі, визнавши зібрані докази достатніми, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули водієві автомобіля «Nissan Vanette» обвинувачення за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Наразі досудове розслідування слідчі завершили і обвинувальний акт скерували до суду», - зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews