В Одеській затоці зафіксували масову загибель мідій

Про це розповів голова організації "Зелений лист" та еколог Владислав Балинський. За словами еколога, найбільше постраждала колонія на самому хвилерізі.

"Біля берега загинуло за масою близько 50% мідій. Якщо говорити про колонію цих молюсків на хвилерізі, вони лежать мертвими і відкритими біля нього. Колонії, які кріпляться на камінні, збереглися краще, але там спостерігається багато загиблих мідій", – пояснив Балінський.

Крім того, до одеських берегів знову прибило сміття. "Змінився напрям вітру і течією нагнало дніпровську воду. Вона має відповідний жовтий відтінок. Велика частина рослинного сміття затонула за хвилерізом. Це не тільки залишки рослинності, а й будівельне та побутове сміття, шматки лінолеуму, шматки столів", - повідомив еколог.

Як інформує портал Вгороде, найзабрудненіші водні маси вітер уже відігнав від берегів області, але Дніпро повернувся у своє русло і починає піднімати 70-річні поклади промислових та аграрних відходів радянського часу, тому брудна вода продовжує надходити до Чорного моря.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews