В Ізмаїлі створили дерева пам’яті про душі та мрії вбитих війною дітей

 

Ізмаїл вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Хвилина мовчання – в пам'ять про них, немовлят, дітлахів, школярів, яких повномасштабна агресії рф проти України позбавила життя, знищивши їхнє майбутнє шахедами, ракетами, тимчасовою окупацією.

Вже не перший рік росія порушує основні права українських дітей, передбачені Конвенцією ООН про права дитини та всім іншим міжнародним чи національним законодавством.

«Порушення прав зазнала кожна українська дитина – навіть за відсутності тілесних чи психологічних уражень та ушкоджень: на особисте життя та захист від посягань на нього, на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства, на відпочинок та дозвілля, освіту та родину, на захист від будь-яких форм експлуатації, катувань та інших жорстоких, нелюдських видів поводження чи покарання…», - наголосив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

4 червня на площі перед Палацем культури ім.Т.Г.Шевченка на флеш-моб зібрались юні жителі Ізмаїла з улюбленими ляльками, щоб міцно притиснути їх до себе - так, як це робили, але вже ніколи не зможуть зробити вбиті росіянами діти.

Вранці цього ж дня в міських закладах освіти школярі на знак вшанування пам’яті про невинних жертв війни, розв’язаної російськими агресорами проти українського народу, створили дерева пам’яті про душі та мрії вбитих війною дітей.

Почеплені на гілочки дерев жовті та блакитні янголи та стрічки - це символи дитячих душ. Вони тремтять на вітру - такі ж беззахисні, як діти.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews