В Одеській області підлітки ламали на цвинтарі огорожі та залишили на могилах написи нецензурного змісту

Про подію, що сталася у місті Рені Ізмаїльського району, до поліції повідомила наглядачка за кладовищем, яка під час огляду території помітила зламану огорожу одного з поховань.

При огляді цвинтаря поліцейські виявили пошкодження, зрушення надгробних плит, стель та хрестів на семи могилах, на одній із них були написи нецензурного змісту.

Вжитими заходами оперативники територіального підрозділу поліції того ж дня встановили причетних до злочину осіб. Ними виявилися місцеві 15-річні дівчина та хлопець, які разом навчаються. Вони пояснили, що пошкодили могили коли вживали спиртні напої на кладовищі, які там знайшли.

Поліцейські розпочали провадження за частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України. Йдеться про наругу над могилами, вчинену за попередньою змовою групою осіб з хуліганських мотивів. В ході слідства правоохоронці встановлюватимуть суму збитків, спричинених однолітками людям, які облаштовували місця поховань і які були пошкоджені.

Оскільки фігуранти не досягли віку, з якого настає відповідальність за даний злочин, після повного розслідування провадження справу буде передано до суду з клопотанням щодо застосування відносно них примусових заходів виховного характеру.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews