Водіїв на Одещині чекають великі штрафи

З 24 квітня на мосту через Хаджибейський лиман, на дорозі М-05 Київ – Одеса, повноцінно почне працювати система зважування в русі WIM. Про це повідомили у пресслужбі Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Система Weigh-in-Motion – це цілодобовий моніторинг транспортного навантаження на дорогу. За допомогою датчиків фіксують такі параметри транспортного засобу як вага, габарити, швидкість та номерні знаки, а також забезпечують виконання всіх вимог, необхідних для накладення штрафів за порушення габаритно-вагових обмежень.

Як повідомили у Службі відновлення та розвитку, без належного контролю за навантаженням дорожнє покриття руйнується, з'являються ями та вибоїни, тоді як система не лише фіксує навантаження, а й структурує дані про трафік на конкретних ділянках автомобільних доріг.

З 24 квітня за порушення габаритно-вагових норм на мосту діятимуть такі штрафи: від 5% до 10% – 8 500 гривень; від 10% до 20% – 17 000 гривень; від 20% до 30% – 34 000 гривень; понад 30% встановленої норми – 51 000 гривень.

Як пише портал Вгороде, наприкінці лютого, в експлуатацію ввели системи WIM, на автодорогах: Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – М-15, поблизу села Шабо, та Т-16-27 КПП "Августівське" – Тарутине – Арциз – Сарата, поблизу селища міського типу Сарата.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews