В Одесі мовний скандал став причиною звільнення

В одному з коледжів Одеси було звільнено викладача. Чоловік у літньому віці розмовляв зі студентами російською мовою. 82-річний педагог також закликав молодь слухати російських композиторів. Таку інформацію поширюють у соцмережі, подія визиває гучний резонанс.

Про звільнення розповіла правозахисниця Ксенія Прокопова, яка ствердує, що подія відбулася в її сімʼї. Жінка пояснила, що під час пари в театрально-художньому коледжі студент відмовився слухати праці російських композиторів, а згодом подав скаргу на викладача за спілкування російською мовою. Керівництво навчального закладу нібито не розібралося в ситуації й змусило чоловіка звільнитися.

За годину користувачі написали понад 200 коментарів під дописом. Більшість погодилися з рішенням коледжу й намагалися пояснити Прокоповій його законність й доцільність.

Як пише портал Бессарабія інформ, користувачі наголосили, що викладання українською мовою є обовʼязком педагога. Проте авторка критичного допису затято відстоює спілкування мовою ворога й вступає у суперечки з іншими.

Чимало коментарів із обуреннями й підтримкою звільнення викладача. Деякі все ж погодилися з тим, що чоловіка могли звільнити саме через вік.

Відреагував на скандал і журналіст Отар Довженко: у коментарях дав пораду чоловіку. Згодом він виклав пост, у якому прокоментував ситуацію.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews