Найбрудніший район Одеси вимагають очистити від сміття

Суворовську районну адміністрацію Одеси визнали винною у бездіяльності щодо ліквідації несанкціонованих звалищ на території полів зрошування.

Про це йде мова у рішенні Одеського окружного адміністративного суду.

До суду із адміністративним позовом звернувся заступник керівника Суворовської окружної прокуратури з проханням визнати протиправною бездіяльність райадміністрації щодо ліквідації несанкціонованого звалища побутових та будівельних відходів на території полів зрошування (фільтрації).

Голова адміністрації Сергій Кондратюк скаржиться, що у неї нема ані повноважень, ані підпорядкованих організацій та підприємств для проведення ліквідації несанкціонованого звалища. Проте суд ці аргументи відкинув та у своєму рішення визнав бездіяльність Суворовської РА протиправною та зобов’язав провести необхідні роботи.

Такі аргументи та бездіяльність адміністрації також обурили голову екологічної комісії міськради Михайла Карпенчука.

Під час засідання постійно діючої міської комісії з питань поводження з безгосподарними відходами він розкритикував дії інспекторів Суворовської адміністрації Одеси. «На жаль, ми бачимо повторення цієї ситуації по всьому району, коли вони замість роботи з ліквідації стихійних звалищ цікавляться тим, чи законно якась бабуся продає помідори чи огірки зі свого городу. Чомусь цей напрямок для інспекторів є більш пріоритетним», - заначив Михайло Карпенчук.

Комісія вимагає від адміністрації вжити дії та очистити Суворівській район від сміття.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews