В Одеській області зловмисник повернув власнику лише чохол від мобільника і втік

Один правопорушник в Одесі заволодів будівельним матеріалом співмістянина, проникнувши у його комору, а другий – у селищі Цебрикове відібрав мобільний телефон у перехожого.

32-річний одесит, раніше судимий за злочини проти власності громадян, віджав викруткою двері господарського приміщення в багатоповерхівці на вулиці Академіка Вільямса і викрав звідти металеві рейки вартістю понад п’ять тисяч гривень. При виході зловмисник зіштовхнувся з власником. На вимогу чоловіка зупинитися він не відреагував і втік. Місцевий дільничний розшукав правопорушника протягом двох годин і повернув майно потерпілому.

А 18-річний житель селища Цебрикове, помітивши на вулиці незнайомця з телефоном, попросив скористатися його гаджетом. Здійснивши дзвінок зловмисник повернув потерпілому лише чохол від мобільника і втік. Отримавши заяву про пограбування від 25-річного постраждалого та прикмети зловмисника, оперативники протягом кількох годин розшукали правопорушника та вилучили у нього чуже майно.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі територіальних підрозділів поліції під процесуальним керівництвом окружних прокуратур повідомили обом фігурантам про підозру за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України. Старшому за віком чоловіку - у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у сховище, скоєному в умовах воєнного стану, а молодикові - у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), вчиненому в умовах воєнного стану. Ці злочини караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Наразі поліцейські клопочуть щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Триває слідство.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews