Близько 300 тисяч абонентів мають обмежене електропостачання

До кінця робочого тижня ( п’ятниця, 10 лютого) повинні закінчитися роботи з відновлення енергетичних об’єктів, які постраждали в Одеській області, що дасть значне покращення для споживачів електроенергії. Як пише телеграм канал Одеса офіційно, про це сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький на брифінгу в Одесі.

За його словами, сьогодні було проведено засідання штабу під головуванням прем’єр-міністра за участю керівників організацій, які долучені до ліквідації наслідків вчорашньої аварії, вже розроблено алгоритм дій і ведуться роботи.

«Аварія є наслідком прямої кампанії проти української енергетичної системи, яку веде рф. Це - наслідок того, що обладнання, яке декілька разів було пошкоджено, вичерпало свій технічний ресурс. Звичайно, таке обладнання має більшу кількість відмов. Вся ця серія атак на енергосистему країни дається взнаки не лише під час самих атак, а й якийсь час після», сказав Кудрицький.

Наразі близько 300 тисяч абонентів мають обмежене електропостачання. Станом на вчора, 4 лютого, графік відключень був 2/12, де 2 години світло було і 12 не було. Очікується, що графік буде пом’якшуватися до схеми 2/10 та 2/8.

Наразі до Одеської області звозять потужні генератори для підключення об’єктів критичної інфраструктури.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews