В Одесі спостерігається циркуляція вірусів грипу типу А та вірусів негрипозної природи

Всього за тиждень на ГРВІ та грип захворіли 2157 одеситів, з яких 64,2% склали діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно з коронавірусною хворобою, знаходиться нижче за епідемічний поріг у 2,5 рази, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Захворюваність перебуває на сезонному рівні.

За моніторингом вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу типу А та вірусів негрипозної природи (парагрип, аденовірус, ріновірус та ін.).

В Одесі за минулий тиждень зареєстровано 90 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них дев'ять дітей. У порівнянні з минулим тижнем, захворюваність знизилася на 28,6%, переважна більшість пацієнтів хворіють у легкій формі та отримують амбулаторне лікування на дому.

За останній тиждень в Одесі на гострі кишкові інфекції захворіла 51 людина, з яких 45% склали діти до 17 років, 55% — доросле населення.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. Випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.

Як пише сайт мерії, для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджені по 24 проби на санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормативним вимогам.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews