Одеситів закликали бути уважними та не віддавати незнайомцям телефони

На лаві підсудних опинився 47-річний житель Одеси, який шахрайським шляхом виманював у жінок гаджети.

Правопорушник орудував на ринках та біля лікарень. Під приводом терміново зателефонувати родичу, приятелю чи навіть в банк він просив у громадянок їхні смартфони, виправдовуючись, що його телефон через обмеження електроенергії не встиг підзарядитися, після чого із чужим майном ховався в натовпі.

Правоохоронці викрили правопорушника одразу після чергової такої афери. У нього вилучили три здобуті шахрайським шляхом гаджети. Чоловік пояснив, що розраховував їх продати.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) та заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, що передбачено ч. ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Визнавши зібрані в ході досудового розслідування докази достатніми, поліцейські склали обвинувальний акт і скерували його до суду», - повідомила старша слідча відділення поліція № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олена Сарсакова.

Згідно з чинним законодавством, одеситу загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 68000 гривень) або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція закликає громадян буди обачнішими і не віддавати незнайомцям телефони, а, за потреби, набирати потрібний номер і передавати ту чи іншу інформацію самим.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews