ДТП в Одеській області: не впорався з керуванням і зіткнувся з електроопорою

Поліцейські розслідують обставини двох ДТП у Березівському районі. В результаті аварій одна людина загинула, ще дві – доставлені в медичні заклади.

Попередньо встановлено, що на автодорозі сполученням Одеса-Вознесенськ-Новий Буг 41-річний житель села Курисове, їдучи автомобілем «Toyota», перевищив швидкість руху, не впорався з керуванням і зіткнувся з електроопорою. В результаті 36-річний брат водія, що був на пасажирському сидінні, загинув, а самого керманича ушпиталили з забоями та переломом гомілки. Медогляд показав, що водій сів за кермо нетверезим.

А на трасі Одеса-Київ попередньо встановлено, що 42-річний житель Миколаївщини, їдучи разом з колегами легковим автомобілем «Toyota Avensis», не впорався з керуванням на слизькій дорозі та зіткнувся з відбійником. У результаті аварії 44-річний пасажир керманича зазнав забою грудей та перелому зап'ястя. Сам водій та ще один його пасажир 22-х років не постраждали.

На місцях аварій працювали слідчо-оперативна група з розслідування дорожньо-транспортних пригод СУ ГУНП в Одеській області та співробітники територіальних підрозділів Березівського районного відділу поліції.

За першим фактом ДТП слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Нетверезого керманича затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості за другим фактом ДТП внесені до ЄРДР за частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ.

В рамках розпочатих проваджень поліцейські призначили низку експертиз. Триває слідство.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews