Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко: Такі заходи є проявом міжнародної підтримки українського народу

В Ізмаїлі відбулась стартова конференція транскордонного проєкту «CBConnect-Trans - Розвиток інтермодального сполучення за маршрутом Ізмаїл-Орлівка-Ісакча-Тулча», який фінансується за рахунок гранту Євросоюзу за спільною програмою «Румунія – Україна 2014-2020». Цей інфраструктурний проєкт має на меті розвиток пасажирського сполучення та транспортної інфраструктури для продовження зближення українського та румунського Подунав’я.

В проєкті, який має бути реалізований до кінця 2023 року, є чотири партнери: Ісакча, Тулча, місто Ізмаїл (в особі виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради) та Ренійська ОТГ, у склад якої увійшла Орлівка, що була партнером проєкту на завершальній стадії узгодження проєкту.

Як наголошено у повідомленні, яке поширив у соумережах мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, на стартову конференцію, яка відбулась під час війни, розв’язаної російськими окупантами проти України, не дивлячись на всі складнощі воєнного часу, прибули всі партнери.

До учасників стартової конференції з привітаннями звернулись заступник міського голови Сергій Лузанов, директор ІФ ДП «АМПУ» Олександр Істомін, представник повітової ради повіту Тулча Леонід Артамон, представниця мерії міста Ісакча Алі Дільбер (яка є менеджером проєкту з боку міста Ісакча – головного бенефіциара цього проєкту), а також представник Секретаріату програми Україна-Румунія Ліліана Іванова.

На заході було презентовано складові проєкту, а також очікування стейк-холдерів від його реалізації.

Для міста Ізмаїл цей проєкт важливий можливістю капітально відремонтувати частину під’їзної дороги до пасажирського терміналу з облаштуванням паркування автотранспорту, а також створення в межах набережної Луки Капікраяна № 4 невеликої стоянки (приблизно на 12 місць) для маломірних суден (в тому числі, тих двох на 12 та 32 пасажирські місця, які будуть придбані та виконувати пасажирські перевезення).

Нові судна виконуватимуть регулярні рейсі між Ізмаїлом та Тулчею та зможуть оживити саме пасажирську складову сполучення між цими містами.

Після завершення заходів конференції Леонід Артамон в коментарях представникам ЗМІ наголосив, що повітова рада повіту Тулча разом з виконавчим комітетом Ізмаїльської міської ради реалізувала та реалізує не один проєкт та має сподівання на продовження плідного та сталого співробітництва. Румунські партнери сподіваються, що українська сторона підтримає їхні ідеї щодо продовження співробітництва в наступні роки, які будуть направлені на подальший розвиток взаємодії між Україною та Румунією – зокрема між громадами Ізмаїла і Тулчі.

Програма Україна-Румунія 2014 – 2020 завершена та до кінця 2023 року має закрити всі розпочаті проєкти.

«Під час повномасштабної військової агресії росії проти України такі заходи є проявом міжнародної підтримки українського народу, який рухається до Перемоги.

Єднаймося!

Разом – до Перемоги», - наголосив мер Ізмаїла.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews