Жорстоке вбивство в Одеській області: жінка померла від переломів кісток черепа та крововтрати

У Арцизькій ОТГ затримали 26-річного чоловіка, якого підозрюють в умисному вбивстві. У ніч з 9 на 10 грудня у селі Павлівка чоловік проник до домівки вчительки по майно, але зіштовхнувся з господинею і кинувся до неї з монтировкою. Врешті, щоб не залишати по собі свідків, зловмисник вбив жінку. А коли ховався від слідства і скитався у пошуках харчів, проник до ще одного будинку і обікрав його. Про це розповіли у Болградському районному управлінні поліції.

Тіло 67-річної жительки села Павлівка із зовнішніми ознаками насильницької смерті виявив сусід і викликав поліцейських. Чоловік розповів правоохоронцям, що жінка обіймала посаду заступника директора місцевої школи та тривалий час проживала сама у приватному будинку.

Вжитими заходами за кілька днів поліцейські встановили особу зловмисника і затримали його в процесуальному порядку. Ним виявився засуджений за крадіжку до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком у три роки 26-річний односелець убитої.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що фігурант, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, проник до господарського приміщення потерпілої, аби поживитися дармовим майном. Окрім продуктів харчування, в приміщенні нічого не було, тож він, поївши і взявши металеву монтировку, демонтував металопластикове вікно в житловому будинку й проник до оселі, де зіштовхнувся з господинею. Жінка вибігла у двір, почала кричати, зловмисник кинувся за нею, наніс їй чисельні удари монтировкою по голові, повернувся до будинку, взяв з сумочки потерпілої 70 гривень і покинув місце злочину.

Потерпіла померла від множинних переломів кісток черепа та крововтрати.

Повертатися додому зловмисник не став, адже розумів, що його будуть розшукувати працівники поліції, і оселився в лісосмузі за межами села. Втім ввечері наступного дня чоловік повернуся до населеного пункту, щоб добути продуктів харчування. Він проник до будинку, в якому на той час нікого не було, і викрав банку консервованих грибів, вісім літрів домашнього самогону, кілограм бринзи, прихопив зимову куртку. А тоді знову попрямував до свого лігва, де його й затримали оперативники територіального відділу поліції.

Поліцейські вилучили монтировку зі слідами схожими на кров та інші речові докази протиправних дій фігуранта, які направили на експертні дослідження. За наявності достатніх доказів, зібраних під час слідства, слідчі під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру в розбої, тобто нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з проникненням у житло та насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України), в умисному вбивстві з корисливих мотивів (п. 6 ч. 2 ч. ст. 115 ККУ) та крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану, поєднаній з проникненням у житло (ч. 4 ст. 185 ККУ).

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews