В Одесі відкриють виставку до роковин страшного голодомору в Україні

Виставка картин до Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років: «Голодомор: очима українських художників» відкриється 26 листопада о 12.00 в Одеському художньому музеї.

На виставці будуть представлені понад 50 робіт українських художників (Миколи Бондаренка, Віри Баринової-Кулеби, Нестора Кизенка, Ніни Марченко, Миколи Шевцова, Володимира Куткіна, Івана Новобранця та Ілька Мироненка та інших) із приватної колекції директора Американсько-української ділової ради Моргана Вільямса.

Практично всі роботи колекції Моргана створені після 1988 року, коли після десятиріч заборон і замовчування було вперше офіційно визнано, що у 1932-1933 роках мільйони українців були знищені голодом.

З того часу колекція регулярно поповнюється новими роботами, що унаочнюють поступальність процесу мистецького освоєння теми Голодомору та її художнього переосмислення, детермінованого плином часу, ідеологічними стереотипами і домінантами.

Організатори заходу: Департамент культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації, Американсько-українська ділова рада (USUBC).

Відвідати виставку можна до 30 грудня 2022 року за адресою: м.Одеса, вулиця Софіївська, 5-А.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews