На Одещині орудують шахраї: небезпека

Начальник відділу розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів (відділу детективів) Слідчого управління ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський продовжує розказувати про найпоширеніші нині хитрощі, до яких вдаються зловмисники, що полюють на чужі гроші, і дає дієві поради, як убезпечити себе від них.

Майор поліції зазначає, що один із розповсюджених видів шахрайств зараз пов’язаний із заволодінням грошима громадян під приводом продажу товарів і послуг в інтернет-крамницях.

«Ці види махінацій можна поділити на три умовні підвиди. Перший полягає в тому, що шахрай пропонує покупцеві що-небудь, бере з нього повну або часткову передплату і зникає. Другий – шахрай продає замовнику товар, але неналежної якості, такий, що не відповідає стандартам, на які той розраховував і які оголошував продавець. І третій – шахрай підмінює товар, тобто надсилає те, що людина не замовляла», - говорить поліцейський.

Причиною активізації таких протиправних схем є масовий перехід суб’єктів господарювання на віртуальні майданчики, де можна зекономити на оренді приміщення і зробити ринкові ціни на товари та послуги привабливішими для покупців. Відтак у глобальному павутинні, серед добросовісних торговців, зловмисникам дуже легко зробитися непомітними.

«Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, необхідно дотримуватися наступних правил. Перевіряти інтернет-майданчики, які здійснюють продаж. Якщо це дійсно перевірений продавець, до якого ви постійно зверталися, ризик стати жертвою шахрайства є досить мінімальним. Також потрібно перевіряти відгуки про товари, а також про продавців, з якими ви працюєте у віртуальному просторі. І звичайно ж, коли товар надходить до поштового відділення, необхідно перевіряти його на відповідність сертифікації та заявленим продавцем якостям. Тільки після того, як ви перевірите посилку на поштовому відділенні, ви можете заплатити за неї гроші», - зауважує начальник відділу розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews