В Одесі тривають святкові заходи з нагоди Дня міста

До 228-ї річниці від дня народження міста Одеса, в бібліотеці №7 ім. Івана Гайдаєнко пройшла літературно - музична зустріч, присвячена майстрам української сцени і митцям, ім’я яких є візитівкою нашого міста. На початку зустрічі Наталя Слягузова зачитала уривок з привітання президента України, Володимира Зеленського до Дня народження Одеси 2020 року, яке і зараз актуальне «Місто де завжди душевно, смачно й колоритно, а тому туди завжди хочеться повертатися, а краще – не залишати Одесу взагалі».

До 65 -річного ювілею екранізації легендарної оперети «Біла акація» Інна Федосєєва представила виставку «Одеса – моє натхнення». Це оперета з зірковим складом п’ять народних артистів України, приголомшлива музика, п’янкий аромат білої акації і істино одеський колорит, стала легендою нашого міста, як і улюблений дует Лариси і Яшки Буксира в блискучому виконанні примадонни оперети, почесної громадянки Одеси, кавалера Ордена княгині Ольги Євгенії Дембської і короля оперети Михайла Водяного, першого майстра оперети, який здобув звання народного артиста України.

Бібліотекарка розповіла історію створення фільму «Біла акація» та цікаві факти з життя та творчості зіркових майстрів сцени. На виставці були книги – біографічні нариси «100 великих одеситів», публікації з газети «Одеський вісник», «Театральна Одеса» Володимира Голоти, «Театри Одеси». Фотоальбом «Одещина», пісні минулих років «Ностальгія», «Одеса – перлина у моря», журнал «Пасаж» №2, 2009 р. з інтерв’ю Євгенії Дембськой «Ненависть портит лицо, а любовь расправляет морщини».

Прикрасили виставку творчі роботи наших читачів, учнів КЗПСО МХШ №2 міста Одеси, переможців загальноміського конкурсу 2021 року «Кожний спроможний випробувати себе» Бордіян Софія 12 років з картиною «Лариса та Яшка Буксир», Тарасова Христина 12 років «Тоня у вікна», Мотинго Анастасія 11років «Тоня та Катерина», Абламнська Кіра 12 років «Тоня» (викладач Жанна Баркар).

Присутні привітали юних художників та їх викладача за чудові картини. Були продемонстровані відео фрагменти з оперети «Біла акація», ролики з піснями про Одесу. Іван Гора згадав історію Одеси. Вірші читали Михайло Шолошенко, Валентина Мартинюк, Олена Рапай. Виступали учасники народного хору «Любисток» під керівництвом Олександра Вдовіченко. Пісні про Одесу співали Олексій Пластунєнко, Марія Прохорова, Марія Тернова.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews