Геннадій Труханов: Вже найближчим часом наша унікальна архітектурна спадщина буде під надійним захистом

Мер Одеси Геннадій Труханов на своїй сторінці у Facebook розповів про актуальний стан розгляду питання включення історичного центру міста до Основного списку об'єктів ЮНЕСКО.

Одеса стала ще на крок ближче до включення історичного центру до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Під час останньої зустрічі з міністром культури та інформаційної політики України керівництво організації офіційно оголосило про наміри посилити підтримку нашого міста. Зокрема, мобілізувавши експертів для якнайшвидшого розгляду заявки, а також профінансувавши низку проєктів безпосередньо в Одесі (усунення пошкоджень нашого Художнього музею, який постраждав внаслідок однієї з ракетних атак окупантів, допомога в архівації та ін.).

Це ще один позитивний сигнал від Всесвітньої організації, який дає нам впевненість у тому, що на майбутній сесії ЮНЕСКО наш історичний центр буде включено до Основного списку об'єктів.

Підготовка номінаційного досьє, співпраця з міжнародними експертами, десятки зустрічей та переговорів – за останні пів року ми пройшли непростий шлях, наблизившись до мети, до якої до цього йшли 30 років.

Я вдячний усім, хто допомагає нам у цьому питанні: Кабінету Міністрів України, лідерам урядів європейських держав, мерам поріднених міст та нашим міжнародним партнерам за єдність у питанні збереження нашого історичного центру від атак російських окупантів.

Окрема подяка експертам Links Foundation (політехнічний університет Туріна). І, звичайно, дякую членам нашої робочої групи, яка виконала скрупульозну документальну роботу, щоб внести Одесу до Основного списку за прискореною процедурою.

Не сумніваюся, що вже найближчим часом наша унікальна архітектурна спадщина буде під надійним захистом Всесвітньої організації.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews