Екс-голова Іванівської райдержадміністрації в Одеській області: Мені не соромно

Екс-голова Іванівської райдержадміністрації Роман Кир’як звернувсядо мешканців району. Текст звернення оприлюднено на його сторінці у соціальній мережі Фейсбук.
«Ось і настав момент, коли я відповідно до Розпорядження Президента України від 25 березня 2021 року №236/2021-рп залишаю посаду голови Іванівської райдержадміністрації, а Іванівська РДА завершує існування, на завершальному етапі проводиться робота комісії з реорганізації, яку я очолюю, і яка працює безоплатно на громадських засадах.
І мені не соромно!
Вступивши на посаду, я прекрасно розумів, на що йду і що це буде недовгий період роботи, оскільки реформа децентралізації влади добігала свого завершення», - йдеться у зверненні.
Роман Кир’як впевнений, що час покаже, рівень ефективності саме такої моделі реформування.
«Прийшов на справжнє згарище, адже перед моїм приходом декого із числа злих людей, умовного "доброзичливця", про вчинки якого не те, що писати у себе на сторінці, але і згадувати не вважаю за потрібне, була застосована тактика "спаленої землі", так чинили німецько-фашистські загарбники, при відступі спалюючи навіть поля з урожаєм.
Основний орган виконавчої влади Іванівського району був повністю розвалений і не функціонував, залишився майже без кадрів і ресурсів. З "голим" бюджетом. Ні копійки не було закладено на соціально-економічний розвиток, будівництво, благоустрій тощо.
На обласний рівень не було подано жодного об'єкта для програми "Велике будівництво", не було закладено ні копійки бюджетних коштів на ремонт автодоріг. Я знав, на що йшов, адже не боюся труднощей в житті.
Не зважаючи ні на що, не зважаючи ні які проблеми і перешкоди, що виникли самі по собі або були штучно створені (не вважаю за потрібне на цьому детально зупинятися, оскільки там мали місце огидні речі, прояви відвертої підлості і дуже низькі вчинки з боку декого з тих, хто вважає сам себе "великим лідером", нам вдалося досить швидко сформувати нову боєздатну команду, основу якої склали професіонали, які залишились працювати і нові кадри, більшість з яких молоді люди. Ніколи не забуду підтримку людей, які були поруч увесь цей час і не зрадили, пройшовши цей складний, тернистий шлях до кінця.
Поступово нова команда під моїм керівництвом налагодила функціонування райдержадміністрації.
"Войнушки" і капризні нагнітання відносин РДА з районною радою через особисті амбіції і комплекси, тим кому це було вигідно, відійшли в минуле. І працювали злагоджено, не створювали різні підлості й істеричні шоу. Щиро вдячний депутатському корпусу Іванівської районої ради VII скликання за злагоджену спільну роботу.
До речі, апарат райради, який постійно зазнавав нападок і агресії з боку декого з "великих лідерів" складався з 13 осіб плюс охорона адмінбудівлі, це Вам не 99 осіб плюс 2 комунальних підприємства (роль одного з яких явно не для світлих справ на наше з Вами благо, мета його створення дуже сумнівна) маленької селищної ради на 10 тисяч 530 мешканців. Для порівняння: апарат мерії Нью-Йорка (США), в якому проживає 8 млн. 399 тисяч жителів - чисельність апарату складає 250 осіб. Вдумайтесь! Але сьогодні мова не про це.
"Авгієві конюшні", підлі сюрпризи, наслідки тупості та бездарної роботи, які умовний "доброзичливець", який лізе обійматися, дає слово і відразу ж робить навпаки, б'є в спину тихо і підло, слово якого нічому не варте, залишив по собі те, що ще довго довелося розгрібати. Ми не вчинили так само при передачі об'єктів та ресурсів декілька місяців тому. Ми вище злості і негідництва. Ми не хотіли, щоб через чиїсь особисті амбіції, ненависть і підлість постраждали ні в чому не винні люди.
Так склалось, що все також почалося з випробувань і бід, прихід яких не залежав від нас.
Згадую снігові бурі дві зими поспіль, минулорічний ураган який, наробив багато біди.
Потім була гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тут можна довго писати, але не буду. Я гордий! Тим, що спільною метою нам вдалося втримати ситуацію і не допустити катастрофи і багато смертей. Це наша спільна заслуга! Ми це зробили разом!
Не можна підібрати слова, якими би висловити безмежну подяку нашим медичним працівникам - колективам Іванівської центральної районної лікарні, Іванівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, Іванівської станції швидкої (екстреної) медичної допомоги. Вдячний колективам Іванівського управління Держпродспоживслужби, міжрайонного лабораторного центру, Іванівського відділення поліції, Іванівського РС ГУ ДСНС України в Одеській області, Іванівському РТЦК та СП. І звісно ж, всіх служб району, з якими разом боролися з COVID-19.
Щиро вдячний всім членам Іванівської районної комісії з питань ТЕБ та НС. Комісія відпрацювала з повною віддачею. Мав честь працювати з такими людьми. Ми разом боролися з COVID-19!
Величезна подяка нашим промисловцям та сільгоспвиробникам, які допомагали нашій медицині, всім, хто не стояв осторонь і тим, хто не допомагаючи, хоча б не заважав.
Під час боротьби з COVID-19 я не ховався від народу. Чітко усвідомлюючи непопулярність таких дій, не боявся брати весь негатив щодо карантину та COVID-19 на себе. Інформував населення про всі неприємні моменти, про які мав право говорити відкрито, з єдиною метою - для збереження життя і здоров'я людей.
Бажаю нашій владі в цілому і системі охорони здоров'я зокрема, успішно продовжити боротьбу з COVID-19, адже до його зупинення ще дуже далеко.
А людей, знову прошу, благаю: шановні, бережіть себе і своїх рідних! Давайте будемо дотримуватись елементарних, усім відомих правил: носити захисні маски, частіше мити руки, тримати соціальну дистанцію, користуватись антисептичними засобами.
І найголовніше - уникайте, по можливості, великих зібрань, зайвих масових, культурно-розважальних заходів, різних концертів, "днів села", "заманух" і "безпрограшних лотерей" тощо, без яких можна легко прожити. Не залежно, в "червоній зоні" рівня небезпеки знаходимось, чи ні.
Адже кожного разу, коли йдете на якись сумнівний концерт чи розважальну програму, що проводиться заради самопіару самозакоханих царьків, де ніхто з організаторів навіть і не задумується (підозрюю, що навмисно) над серйозність смертельної небезпеки COVID-19 і дотриманням елементарних правил, пам'ятайте: якщо своє здоров'я не бережете, то вдома Вас з такого "соціального концерту" чекатимуть рідні і близькі, яким Ви після такої сумнівної розваги можете принести вже зовсім "не соціальну" заразу під назвою COVID-19 і наразити свою рідню на смертельну небезпеку. Подумайте, чи воно того варте! Подумайте, що для Вас важливіше, кілька годин витрачених на сумнівний концерт, чи ЖИВІ І ЗДОРОВІ РІДНІ І БЛИЗЬКІ?!
Це дійсно страшна невивчена до кінця хвороба, надзвичайно страшний і небезпечний вірус, який до того ж постійно продовжує здійснювати мутацію. Тепер у важкій формі і помирають не тільки переважно літні люди у поважному віці, але і всі вікові категорії. Адже з'являється багато нових штамів вірусу.
Жахливо вдарив по бюджету, по економіці неврожай внаслідок посухи. Була надія, що добре вродить соняшник. Та, нажаль, надії виявились марними. Погода внесла свої корективи. І невідомо, що буде далі, адже з кліматичними змінами робити далекоглядні прогнози - це справа невдячна.
Незважаючи ні на що, наша команда достойно, чесно і добросовісно вистояла, закрила всі питання по бюджету, виконала роботу щодо передачі об'єктів спільної власності до ОТГ. Не роблячи при цьому підлості через чиїсь нереалізовані амбіції. Адже нехай нас не боготворять люди (нам це не потрібно), але ми вчиняємо по совісті, з урахуванням інтересів народу.
Дякую за високу довіру Президентові України Володимиру Олександровичу ЗЕЛЕНСЬКОМУ та екс-голові Одеської ОДА 2019-2020 років Максиму Васильовичу КУЦОМУ, мав честь працювати під безпосереднім керівництвом голови Одеської обласної державної адміністрації, легендарної, без перебільшень, особистості, досвідченого державного діяча з величезним управлінським досвідом ГРИНЕВЕЦЬКОГО Сергія Рафаїловича.
Вдячний колективу Іванівської райдержадміністрації. Я завжди буду гордитися тим, що очолював таку команду і працював з такими чудовими людьми і справжніми професіоналами!
Висловлюю слова безмежної подяки жителям Іванівського району, моїм друзям, всім хто допомагав і підтримував.
Я не взяв жодної копійки грошей у бізнесу, як це завжди модно робити під виглядом благородних "соціальних" проектів. Я не ходив і нічого собі не просив, ні у підприємців, ні у аграріїв, ні у промисловців. Я не збирав данину, не просив ніяких послуг "по блату", знижок чи благ для себе. Не користувався службовим становищем. Не наживався. Мені не соромно дивитися в очі нікому, у тому числі ворогам і опонентам.
Просили ми у бізнеса тільки одне - напряму допомогти медицині району. І перші хто нас підтримав - наші місцеві аграрії і промисловці. За що їм велике людське спасибі і низький уклін. Нікого не змушували.
Іванівський районний бюджет спільно з Коноплянскою, Знам'янською, Великобуялицькою ОТГ, уже колишніми Северинівською і Павлинською сільськими радами за цей рік боротьби з COVID-19 зробили все від нас залежне, що підтримати нашу медицину. І робили все можливе і неможливе, щоб зберегти систему охорони здоров'я району. Щиро вдячний колегам за підтримку! І хто каже, що саме Знам'янська, Коноплянська і Великобуялицька ОТГ нічого не зробили для медицини - кажу вам: "Це неправда!". Щиро вдячний Вам, шановні колеги!
Наші працівники не бігали з торбами по представникам малого бізнесу, який і так виживає в умовах пандемії з останніх сил, як дехто, збираючи данину під виглядом допомоги нужденним. Адже, тільки негідник, аферюжка, може прикриваючись різними добрими "соціальними" проектами, робити чорні справи, обкрадаючи народ. Влучно сказано: "Добрими намірами вимощена дорога до пекла".
Ми вели діалог з бізнесом офіційно, публічно і відкрито. Також просили вчасно платити податки. І більше нічого.
У цій публікації я згадав тільки основні моменти, які взяли за душу, за час моєї роботи на займані посаді. Не буду сьогодні нічого тут друкувати про звичні речі, мою та нашої команди безпосередню роботу, яку ми і так повинні були виконувати, про різні дрібниці. Адже це не звіт, який займає від 15 сторінок друкованого тексту. Всі, хто був причетний до нашої спільної роботи і так все знають. І з часом все стане зрозуміло людям.
Я ніколи не вичавлював з підлеглих та членів їх сімей лайки і "солодкі" коментарі, не вимагав одобрямсу. Нікого не звільняв за те, що не так привіталися зі мною їх маленькі діти, чи не ставили лайки працівники або члени їх сімей. Не вмію і не збираюсь учитись як загравати з людьми, дурити населення.
Я прийшов на посаду простим, скромним у побуті, мене батьки виховували чесною, принциповою людиною, таким же і пішов. Не маючи бізнесу, не маючи ні гектара землі. Я не задирав голову, бо знав, що ця посада і те стареньке розшатане крісло - речі тимчасові.
Я пам'ятав це кожного дня, кожної хвилини, я не повірив у власну святість і не мріяв про "канонізацію" при житті, не хотів, щоб на мене молилися, робили з мене ікону і цілували мені руки. Мені це все не потрібно!
Я простий хлопець з сільської місцевості. Максимально прямий і відвертий. Не роздавав порожніх обіцянок, не прагнув всенародної любові. Тому не буду страждати не при посадах. Бо я не був в ілюзії, що я нібито, якись "царьок на троні". Я не зробив ніякого подвигу, але і не наробив дурниць. Просто наша команда робила те, що мала робити. Те, що від нас залежало. Щоб не було боляче за безцільно прожите життя. Серйозно.
Я не створював окозамилювальні піар-шоу, не рахував чужу зарплату, не видумував різних видовищних афер, нікуди не балотувався на місцевих виборах. Знаєте чому? Мені огидно, особливо в нинішніх реаліях. Передвиборчі гонки з обливанням один одного помиями у боротьбі за владу. Де негідникам співають диферамби за солодкі обіцянки і яскраві шоу за народні гроші, а порядних людей готові очорнити і взагалі лютою ненавистю ненавидять всіх, хто проти. Бо "не підтримують"!
Тому, я не чекаю, що мені зараз будуть "співати оди", який я був хороший і як мене жаль. Не треба мене жаліти. Мені це реально не треба. Просто, думаю, час - поставить усім оцінки і мені у тому числі. Адже, все оцінюється у порівнянні. А ті хто не цінив, нехай у глибині душі оцінюють по-справдливості, але ж оцінять. Негативна оцінка - теж оцінка. І це чудово!
Ті, хто мене поважають, я поважаю Вас. Ті, хто мене ненавидить, чи не сприймає, Ваша позиція теж заслуговує поваги.
Гірше за все, знаєте що? "Моя хата скраю, нічого не знаю. Піду проголосую за кіло гречки, сто грамів паленої горілки, листівку вітальну з днем народження отриману від "божества, справжнього ідола", статуетку, посмішку і обіцянки (якогось, вибачте брехуна), безкоштовний концерт, будь-яку одноразову "замануху", фантомний "парк троюрідного брата" тощо, щось яскраве окозамилююче, позитивні емоції тут і прямо зараз до виборів, не думаючи про наслідки, що буде далі".
Як відомо, не помиляється той, хто нічого не робить. Не можливо і не потрібно було догождати усім. У період кризи, упадку, надзвичайної ситуації, карантину треба було визначити пріоритети, що важливіше. Зараз країні потрібні не популісти і "народні угодніки", із числа "вибери мене-вибери мене", а державні діячі, керівники з господарницьким підходом, щоб наводити лад і порядок у всіх сферах соціально-економічного розвитку, з метою реального покращення якості життя. Особливо зараз гостро постає питання необхідності підтримки українського села і недопущення його занепаду і вимирання.
Хто розуміється в політиці і економіці, чітко знають, не було ніякого шансу за період нашої роботи зберегти на даному етапі Іванівський район. І скажу відверто, добре, що нас приєднали до Березівського району, де райцентр знаходиться поруч за 55 км, а не як планувалося спочатку у форматі не 7-ми, а 4-х районів до Подільського району (колишній Котовський район), територія за площею якого зараз майже як Чернівецька область і до райцентру відстань складала би 166 км. А чутки, про те, що нібито нас могли приєднати до Одеського району - це дуже дика ілюзія. Таке питання навіть не розглядалося! До Одеського району увійшла лише територія колишньої Павлинської сільської ради, що приєдналася до Красносільської ОТГ.
Але я гордий тим, що наша команда мало обіцяла. Але майже все те, що ми таки пообіцяли, ми виконали. В умовах такої розрухи, пов'язаної з болісними наслідками реформи, ми таки вистояли! І сподіваюсь, це відчули на собі працівники бюджетної сфери.
Прогнозую, як політолог за першою вищою освітою, що на цьому реформа децентралізації не завершиться. Впевнений, що нас усіх чекає робота над помилками. Бо як кажуть у народі: "Сім раз відмір, один раз відріж". Ну давайте вже визнаємо, що не посипалась на нас "манна небесна", не потекли "молочні ріки" і зайві сотні мільйонів коштів до місцевих бюджетів з появою адміністративно-територіальних одиниць під назвою ОТГ.
Ні в якому разі не хочу образити колег і друзів із числа ОТГ, де керують і працюють порядні, адекватні люди. Але давайте дивитися правді й реальності у вічі. 91 громада для Одеської області у складі новоутворених 7-ми районів Одеської області замість 26 колишніх районів - це дуже багато. За інформацією, якою володію, 46 із цих 91 ОТГ - економічно неспроможні. Нас чекають великі зміни у майбутньому. І повірте, багато чого залежить від нас, від думки народу.
Багато хотілося втілити в життя різних проектів для покращення якості Вашого життя, дорогі земляки. Та було занадто мало часу і ресурсів.
Хотілося допомогти кожному, навіть ворогам і особливо членам їх сімей, які взагалі не винні, я бажав здоров'я».
Екс-голова Іванівської рвйдержадміністрації наголосив, що залишає посаду з гордо піднятою головою, з чистою совістю і в гарному гуморі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *