Одеська «Свобода» ініціювала встановлення в місті пам’ятника герою Небесної Сотні Сергію Нігояну

обоДо Дня Героїв Небесної Сотні, що відзначається 20 лютого, для вшанування подвигу учасників Революції гідности та увічнення пам’яти Героїв Небесної Сотні Одеська обласна організація ВО «Свобода» звернулась до Одеської міської ради щодо встановлення у сквері на перетині проспектів Небесної Сотні та Академіка Глушка пам’ятника Сергію Нігояну. Цю ініціятиву свободівці пропонують розглянути на найближчому пленарному засіданні сесії Одеської міської ради.

«Одеса не має лишатись осторонь революційних подій 2014 року і має належно віддавати шану героям, які загинули за свободу і людську гідність.

Сергій Гагікович Нігоян – учасник Революції гідности, загинув 22 січня 2014 року під час подій біля стадіону «Динамо» на вул. Грушевського. Його посмертно нагороджено званням Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідности», – зазначено у зверненні Одеської «Свободи».

Свободівці також просять на засідання історико-топонімічної комісії при виконавчому комітеті Одеської міської ради для розгляду цього питання запросити представників громадської організації «Одеська вірменська община».

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *