ПЦУ в Одесі закликає владу та силовиків захистити віруючих та духівництво від провокаторів

З метою уникнення можливих провокацій у найближчі дні, коли Православна Церква відзначає великі християнські свята, зокрема, винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, Свято Всемилостивого Спаса та Пресвятої Богородицi, Семи мучеників Маккавеєвих, Одеська єпархія ПЦУ закликала органи державної влади, правоохоронних структур, засобів масової інформації відреагувати та вжити заходів щодо захисту духівництва та вірян кафедрального собору Різдва Христового від людей, які навмисно поширюють недостовірну, неправдиву, провокаційну інформацію, можуть вчинити провокаційні дії, які призведуть до непередбачених наслідків, що не сприяють миру, стабільності, спокою в нашому місті, регіоні та українському суспільстві вцілому.

Як наголошено у відкритому зверненні кліру та вірян Кафедрального собору Різдва Христового Одеської єпархії, мова йде про групу осіб, яку очолює заборонений у служінні Віталій Сеник, що з лютого 2019 року намагається перешкоджати нормальній діяльності та захопити кафедральний собор Різдва Христового, що в Одесі на вулиці Пастера, 5.

«Ігноруючи наявність документів, що свідчать про приналежність релігійної споруди ПЦУ та відповідній релігійній громаді. Влаштовують численні провокації з застосуванням морального та фізичного тиску на духовенство та вірян, прикриваючи незаконність своїх дій фіктивними документами неіснуючої структури «упц кп»», - йдеться у документі.

Клір та віряни Кафедрального Собору Різдва Христового  Одеській єпархії ПЦУ закликали не піддаватися на провокації, а зустріти свята у християнській любові, злагоді та мирі. «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *