НАБУ прослушивает адвокатов

Під рубрикою «Розгул законності та правопорядку».

Національне антикорупційне бюро України прослуховувало телефони адвокатів Володимира Ракова та Миколи Мельника, які захищають військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, підозрюваного в незаконному збагаченні. Адвокатів “слухали” в межах кримінального провадження проти їх підзахисного. Про це адвокатам офіційно повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Козачина.

Окрім адвокатів НАБУ прослуховувало також телефон Ірини Німець, яку в НАБУ вважають, як каже в таких випадках народний депутат Сергій Лещенко, «любімим чєлавєком» Кулика.

Щоправда, відповідно до статті 246 Кримінального процесуального кодексу України негласні слідчі (розшукові) дії, до числа яких належить зняття інформації з каналів зв’язку, можуть проводитись виключно в кримінальному провадженні щодо тяжких або особливо тяжких злочинів. А інкриміноване Кулику незаконне збагачення належить до числа злочинів середньої тяжкості, через що проведення будь-яких НСРД в такому провадженні само по собі є злочинним посяганням. Не кажучи вже про те, що за прослуховування телефонів адвокатів в нормальній країні на Ситника та Холодницького вже б вдягнули наручники.

Володимир Бойко

14681632_1757678411115616_687137491054641892_n

Источник: hrabro.com

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *