Одеська область: керівництво порту вимагає припинення незаконних дій

Керівництво Іллічівського порту зробило заяву відносно незаконних дій АТ «Рисоіл СА» на території держпідприємства. Інженерна служба порту висловила низку претензій щодо самовільного проведення робіт працівниками приватного підприємства відомої швейцарської компанії у зсувонебезпечній зоні території порту. Дирекція ДП «ІМТП» вимагає від АТ «Рисоіл СА»дотримання нормі чинного українського законодавства, припинення незаконного будівництва та відшкодування збитків Іллічівському порту.

imtp

Керівництву  АТ «Рисоіл СА» надіслано листа наступного змісту:

«На території державного підприємства «Іллічівський морський торговельний порт» АТ «РисоілСА» протягом 2016 року  проводить незаконне будівництво циліндричних споруд. Незважаючи на систематичні запити ДП «ІМТП» щодо надання встановленої законом документації, АТ «РисоілСА» відмовляло в наданні документації та продовжувало будівництво.

Як стало відомо, АТ «РисоілСА» самовільно здійснює будівництво елеваторного комплексу по переробці зернових вантажів на земельній ділянці, яка на праві постійного користування перебуває у ДП «ІМТП».

У ДП «ІМТП» з АТ «РисоілСА» відсутні жодні договірні зобов’язання щодо урегулювання питання стосовно земельної ділянки.

На початку 2016 року роботи проводились на дільниці, що є зсувонебезпечною та внаслідок зсуву ґрунтупризвели до повного руйнування зливної каналізації та систем відведення ґрунтових стоків, що належать порту. Крім того, є загроза руйнування опор олієпроводу, що може призвести до розливу олії, забруднення території і акваторії порту та привести до екологічної катастрофи.

Таким чином, дії керівництва АТ «РисоілСА»  спрямованні на руйнування державного майна, спричинилизбитки державному підприємству «Іллічівський морський торговельний порт»

Статтею 14 Конституції України передбачено, що земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону. Згідно із цим визначається і суспільна небезпечність посягань на землю.

За самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво передбачено кримінальну відповідальність ( ст.197-1 Кримінального кодексу України).

Враховуючи грубе порушення чинного законодавства, вимагаємо негайно припинити незаконні будівельні роботи на території порту, відшкодувати завдані збитки та забезпечити можливість відновлення функціонування  резервуарного парку та трубопровідної  системи порту».


Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *