Епископ УПЦ КП в Одессе: Рождество принесло на землю мир и радость

1Епископ Одесский и Балтский Украинской Православной Церкви Киевский Патриархат, Владыка Марк поздравил одесситов по случаю праздника Рождества Христового.

Різдвяне послання Преосвященнійшого Марка єпископа Одеського і Балтського

Дорогі браття і сестри!

Христос народився! Славімо Його!

Сьогодні весь християнський світ з великою радістю святкує величне свято - початок нашого спасіння - Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Радість свята наповнює не тільки землю і тих хто живе на ній, але і небеса радістю свята сповнюються, сповнюються наші людські душі, а також безтілесний ангельський світ.

Понад дві тисячі років минуло з того часу, коли убоге святе сімейство - Діва Марія з Назарету і старенький Йосиф обручник в очікуванні ними Богонемовляти шукали для себе місце ночівлі. У той час перед ними закривалися кожні двері, в жодному домі не знайшлося місця для новонародженого Младенця –Спасителя. Оточений і оспівуваний ангельськими воїнствами Бог, залишив свою Божественну славу, прийнявши образ раба, народившись немовлятком, аби звершити справу нашого з вами спасіння. З Пророцтва Ісаї здійснилось: «Немовля народилося нам - Син даний нам; владарювання на раменах Його, і наречуть ім’я Йому: Великої Ради Ангел, Дивний, Радник, Бог кріпкий, Отець будучого віку, Цар миру». (1с.9:6)

Той, Хто повсякчасно перебуває у славі на небесах, заради любові до людей спочиває у бідному вертепі серед безмовних тварин. Таїнство, яке сьогодні звершилося приводить у здивування не тільки людський, але й ангельський розум. Адже Той Хто створив небо і землю, став людиною, прийнявши людське тіло дією Святого Духа від Діви Марії прийшов у цей світ, щоб духовно відродити рід людський, визволити його від гріха і смерті та дарувати йому життя вічне.

Різдво Христове принесло на землю мир і невимовну радість, ставши для нас запорукою вічного життя. Віра в благовістя про Сина Божого дає нам натхнення кожному терпеливо зносити труднощі, поборюючи життєві негаразди та спокуси. Сьогодні коли Вифлиємська зірка уже більше дві тисячі років знову і знову стає для нас тим дороговказом де шукати мир, правду та Бога у своєму людському єстві. Блага вістка про Різдво Христове, звернена до кожного із нас, закликає аби ми уподібнюючись тим мудрецям і пастухам принесли в дар Христу Богові смирення, чисте серце і нелицемірну любов.

В цей величний і святковий день сердечно вітаю вас всечесні і боголюбиві пастирі, чернецтво, дорогі захисники нашої Батьківщини, дорогі браття і сестри зі святом Різдва Христового, Новим Роком та Святом Богоявлення Господнього.

Нехай Різдвяні та Новорічні свята наповнять наші душі невимовною духовною радістю, небесним миром, а серце - любов’ю, добротою та лагідністю. У це велике свято миру і любові принесімо нашу щиру подяку Богові за всі Його благодіяння, даровані нам у продовж минулого року, вознесімо щиру молитву благаючи Божого благословення, миру і злагоди.

Нехай Господь зміцнює нас і подасть нам сили для розбудови нашої Батьківщини і благословить нас Своїм миром.

Христос народився! Славімо Його!

м. Одеса. Різдво Христове 2015 – 2016 р.
З любов’ю у Народженому Христі Ісусі,

+ Марк Єпископ Одеський і Балтський
https://www.youtube.com/watch?v=AGvWAHM0AKI

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *