У жовтні в Одесі почне діяти перший в Україні «Дім юстиції»

Одеса стане першим містом в Україні, де почне працювати Центр обслуговування громадян. Цю хорошу новину для одеситів повідомив губернатор області Міхеїл Саакашвілі. «Бігання по кабінетах скінчилося. Ми сіли з мером Одеси, з міністром юстиції Павлом Петренком і домовилися ліквідувати старі схеми. І Павло Петренко, який насправді є одним з найбільш реформаторських міністрів в історії України, сказав, що він готовий відмовитися від функцій і передати їх на місця. Ми домовилися зібрати всі сервіси в одному місці. Так в Одесі з’явився міський центр. Ми й далі працюватимемо з юстицією, щоб полегшити життя всім нашим громадянам», – заявив Саакашвілі.

За його словами, в новому центрі можна буде не більш, ніж за 5 хвилин, внести зміни до установчих даних компанії. А отримання паспорту не забере у відвідувачів більше одного дня. «Людям обридли чиновники, які примушували їх чекати в чергах, ганяли по колу від чиновника до чиновника і дули щоки, натякаючи на шоколадку чи якийсь інший хабар, – прокоментував нововведення губернатор. – Тому краще змініться, прийдіть до тями і зрозумійте – ви тут не для того, що вас обслуговували. Ви тут для того, щоб бути на боці людей, адже люди вас тимчасово найняли і можуть так само відправити куди подалі».

Водночас Саакашвілі презентував команду, яка буде обслуговувати відвідувачів Центру адмінпослуг. Це 42 «прекрасні молоді дівчини», які тепер вивчають основи документообігу і конфліктологію, щоб з 10 жовтня приступити до роботи. Разом із мером Одеси Геннадієм Трухановим і Павлом Петренком Саакашвілі зустрівся з майбутніми адміністраторами Центру обслуговування громадян, які зараз проходять професійну підготовку і стажування у діючих центрах надання адмінпослуг.

Там губернатор повідомив, що для Центру надано колишнє приміщення Фінбанку на проспекті Шевченка, але його необхідно відремонтувати. На жаль, для цього бракує коштів, а необхідних 19 млн. гривень у поточному році уряд не виділить. Тож Саакашвілі готовий навіть «ламати чepeз кoлінo тих, хтo відповідає зa фінансування» заради того, щоб Центр було відкрито у жовтні, як і було заявлено.

Водночас команда губернатора-реформатора запустила і презентувала сайт нової громадської приймальні Одеської ОДА. Поки що він працює у тестовому режимі, але он-лайн заявки вже приймаються. Співробітники пройшли конкурси, тести і тренінги. Реальна ж приймальня почне приймати громадян у жовтні на пр. Шевченко, 4.

Як бачимо, Міхеїл Саакашвілі не лише декларує своє прагнення знищити корупцію, а й наполегливо та послідовно здійснює антикорупційні заходи.

Сергій Горицвіт

На світлині: Міхеїл Саакашвілі на зустрічі з майбутніми працівниками «Будинку юстиції».

Источник: http://ukrpohliad.org/

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *