Одесситы просят удостоить звания Героев Украины горожан, которые погибли от рук сепаратистов

 Активисты Одесского евромайдана начали акцию по сбору подписей под обращением на имя Президента Украины Петра Порошенко о присвоении звания Героев Украины (посмертно) Игорю Иванову и Андрею Бирюкову погибшим в Одессе 2 мая 2014 года.

      
Звернення одеситів до Президента України Петра Порошенко.

Шановний Петро Олексійович! 2 травня 2014 року в Одесі сталася спроба проросійских сил влаштувати замах на цілосність країни шляхом нападу і побиття величезної кількості проукраїнських активістів. Вони планували залякавши таким чином патріотів, перейти до подальшого плану захоплення міста. Цей акт рашисти запланували заздалегідь, широко розповсюдивши заклики до насильства і розправи над учасниками мирної ходи за єдність України в соцмережах та своїх колах. Того дня агресивно налагоджені, екіпіровані, озброєні холодною і вогнепальною зброєю бійці проросійських угруповань при злочинному сприянні міліції, у тому числі і заступником начальника міліції Одеської обл. Дмитром Фучеджи (який після травневих подій був оголошений в розшук і втік з країни), напали на мирну ходу патріотів, яка у той час була дуже важлива оскільки не так давно сталася анексія Криму, і за підтримки держави-агресору Росії почалося захоплення Донецької та Луганської області. Патріотично налагоджені громадяни стали на захист батьківщини, розуміючи що сутичка буде жорстокою і показали зразок сміливості та самовіддачи.

У цьому бою героїчно загинули справжні патріоти і мужні сини України – Андрій Бірюков та Іван Іванов, показавши усім нам приклад мужності та героїзму. Того дня вони вийшли на захист міста від озброєних сепаратистів лише з хоробрим духом і любов’ю до батьківщини та українського народу у своїх сердцях. І розуміючи, що ми не маємо морального права здати місто, ми дали відсіч сепаратистам! В ході оборони міста було знищено більше 40 прибічників кремлівської агресії і затримано більше сотні сепаратистів причетних до створення массових заворушень того дня. Ця перемога дісталася нам важкою ціною – ціною життя українських патріотів, і ми вважаємо що вони не просто герої, а герої України.
    
У зв’язку з тим, що з часу події вже пройшов майже рік, але на офіційному рівні їх ще не визнали героями, прохання: За громадську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання терріторіальної цілосності рідної країни, самовіданне служіння українському народу, виявлені під час захисту Одеси від захоплення рашистами, присвоїти звання героїв України (посмертно) Іванову Ігорю Володимировичу та Бірюкову Андрію Васильовичу.
      
З повагою, активісти Одеського майдану.
      

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *