Народная Рада в Одессе возмущена беспределом и обратилась к территориальной громаде

 28 января состоялось заседание Одесской Народной Рады, состав которой был предложен на Евромайдане у памятника Дюку еще в воскресенье 26 января. На заседании присутствовали 54 депутата, список депутатов постояннопополняется.

Был выбран исполнительный комитет Рады, в который вошли:

  • Андрей Юсов
  • Сергей Веселов
  • Александр Остапенко
  • Алексей Черный 
  • Андрей Маляс 
  • Вероника Владимирова
  • Виталий Оплачко

Одесская Народная Рада приняла Декларацию о провозглашении Одесской Народной Рады и обратилась к территориальным громадам Одесской области.

ЗВЕРНЕННЯ

до членів територіальних громад Одеської області щодо політичної ситуації в Україні Останніми днями протести українських громадян проти політики української влади набули нових форм. Мирні демонстрації змінилися силовим протистоянням з міліцією, близько тижня в урядовому кварталі в самому центрі Києва на вулиці Грушевського йшли справжні бойові дії з сотнями поранених, із загиблими. Злочини проти учасників мирних зібрань мають місце і в Одеській області.

В ніч 25 листопада 2013 року силовим способом було розібрано наметове містечко Одеського Євромайдану біля Потьмкінських сходів. Внаслідок цього було затримано постраждалих внаслідок цього О. Чорного, В. Шкрібляка та В. Устименка. Наприкінці 2013 року піддався нападу автобус, що віз протестувальників на мирну акцію протесту до м. Києва, внаслідок чого було розбито лобове скло.

22 січня 2014 року існувала суттєва загроза фізичного насилля з боку чоловіків у спортивній формі, які намагалися витиснути учасників мітингу з площі перед будівлею Одеської обласної ради.

23 січня 2014 року на автостоянці на вул.. Базарній було підпалено авто депутата Одеської міської ради Остапенка О.А., а також ще чотирьох учасників мирних акцій протесту - у м. Одесі на вул.. Щорса, вул.. Ядова, учасників дорожнього контролю та у м. Арциз Одеської області. Того ж дня під час автопробігу три автомобілі піддались нападу та закидуванням камінням. Вказані факти про події як у м. Києві, так і на території Одеської області свідчать про системність та загрозу для національної безпеки та життя окремих громадян.

Очевидно, що такі факти правопорушень стались з вини посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, які проявили свою нездатність як контролювати ситуацію у населених пунктах Одеської області, так і забезпечити безпеку та здоров’я громадян. Одеська Народна Рада звертається до членів територіальних громад Одеської області з ініціативою щодо створення місцевих Народних Рад Одеської області як об’єднань опозиційних до режиму Януковича депутатів місцевих рад та активних громадян України, як представницького органу членів територіальних громад, що покликані відновити конституційний лад та правопорядок в Україні.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *