Вице- мэр Одессы В. Убирия восстановил бесперебойную работу ТБО-1

 Однако на период следствия отстранен от выполнения служебных обязанностей. Об этом говорится в распоряжении Одесского городского головы Эдуарда Гурвица, которое

опубликовал официальный сайт города.
 
«11 червня 2010 року, приблизно о 16-ій годині на територію полігону твердих побутових відходів № 1 «Дальницькі кар’єри» (в подальшому – «полігон ТПВ-1») силовим методом із погрозою застосування зброї увійшла група чисельністю близько 30-ти осіб. Серед них були озброєні автоматами представники спеціального підрозділу ДСО «Титан», працівники невідомої охоронної структури та представники колишнього орендаря полігону ТОВ «Союз».

Співробітники підрозділу «Титан» одразу блокували та вивели з території полігону трьох охоронців агенції «Легіон», які знаходилися на полігоні на підставі укладеного балансоутримувачем полігону ТПВ-1 комунальним підприємством «Одескомунтранс» та агенцією «Легіон» договору. Після цього працівники «Титана» та невідомої охоронної структури, під загрозою застосування силових заходів та зброї, зупинили роботу бульдозеристів, сторожів, обслуговуючого персоналу полігону та наказали їм залишити територію об’єкта, не надавши жодних обґрунтувань та пояснень своїх дій. Лише пізніше представники ТОВ «Союз» надали копію судового рішення – ухвали господарського суду Одеської області від 11.06.2010 р. (суддя Никифорчук М.І.).

У відповідності до приписів Господарського процесуального кодексу України, Законів України «Про виконавче провадження» та «Про державну виконавчу службу» обов’язки виконання судових рішень покладено виключно на державних виконавців, але 11 червня на території полігону ТПВ-1 представників державної виконавчої служби не було.

Окрім того, зі змісту вищезазначеної ухвали вбачається, що управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Одеської міської ради і КП «Одескомунтранс» зобов’язувалися лише не чинити перешкод та надати допуск співробітникам ТОВ «Союз» на полігон ТПВ-1. Однак дії, які насправді вчинили представники спецпідрозділу «Титан» та залученої ТОВ «Союз» невідомої охоронної структури фактично свідчать про силовий захват полігону та блокування його роботи в цілому для недопущення в`їзду спецавтотранспорту КП «Одескомунтранс» та інших організацій.

Відповідно до розпорядження міського голови від 21.07.2006 р. № 780-01р «Про розподіл обов’язків між першим заступником Одеського міського голови, секретарем Одеської міської ради, заступниками Одеського міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Одеської міської ради та членами виконавчого комітету Одеської міської ради» координацію діяльності у сфері екологічної безпеки здійснює заступник міського голови Убірія В.Ш.

В ситуації, що склалася на ТПВ-1 «Дальницькі кар’єри», виникла реальна загроза зупинки своєчасного вивезення побутових відходів на полігон, що могло призвести до різкого загострення екологічної ситуації в місті та розташованих неподалік адміністративно-територіальних одиницях. Таким чином, заступник міського голови Убірія В.Ш., виконуючи відповідно до вищезазначеного розпорядження свої обов’язки, мав прибути на полігон твердих побутових відходів № 1 «Дальницькі кар’єри» та забезпечити його безперебійну роботу, аби уникнути завдання шкоди інтересам міської громади та довкіллю.

Враховуючи, що в процесі вирішення конфліктної ситуації та відновлення нормального режиму роботи полігону ТПВ-1 «Дальницькі кар'єри» відбувся інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, за фактом якого слідче управління ГУМВС України в Одеській області порушило відносно Убірії В.Ш. кримінальну справу, відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Тимчасово, на період досудового слідства, відсторонити Убірію В.Ш. від виконання обов’язків заступника міського голови з 17.06.2010 р.

2. Ознайомити Убірію В.Ш. із цим розпорядженням та рекомендувати йому в добровільному порядку видати органам слідства нагородну зброю», - говорится в распоряжении Одесского городского головы.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *