Экс-депутат одесского горсовета получила квартиру от Госуправления делами, которая вдвое больше позволенной нормы

Таковы данные издания «bihus.info».

В березні цього року начальниця юридичного управління Державного управління справами Марія Єремєєнко отримала від свого відомства квартиру. Чиновниця приватизувала 117 кв.м. в новобудові в центрі Києва. Метражність отриманої квартири перевищила дозволені норми більше, ніж вдвічі.

screenshot-1_od3puet screenshot_jeimjcx

До Державного Управління справами Марія Єремєєнко була депутатом міськради Одеси. З 2006 по 2009 роки — від блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», з 2010 — по списку Партії Регіонів. В команді міського голови Одеси Олексія Костусєва обіймала посаду директора юридичного департаменту, виконувала обов’язки віце-мера, та очолювала департамент екології.

У 2014 році очолила юридичне управління ДУС. На виборах до ВР 2015-го року виступила «технічним кандидатом» для свого керівника у ДУС — Сергія Березенко, який балотувався до парламенту по 205 округу. Влітку 2016 Петро Порошенко присвоїв їй звання «Заслужений юрист України».

masha

Навесні 2016 Марія Єремєєнко отримала на себе та сина Андрія кваритру на вулиці Тарасівській у Києві. Свідоцтво про право власності на квартиру видало ДП «Укржитлосервіс», яке входить у структуру ДУС. Норма розрахунку жилої площі (13,65 кв.м. на людину) — перевищена більше, ніж удвічі, а загальна площа кваритри складає 117 кв.м.

Окремо зазначимо, що у Державному управлінні справи надали неправдиві свідчення стосовно квартири на запит народного депутата Мустафи Найєма. У відповіді від липня 2016 року йдеться про надання квартири у користування сім"ї Єремєєнко (з 4-х осіб). На той момент квартира вже три місяці як була передана у приватну власність юристки ДУС.

screenshot-2

Згідно з Реєстром речових прав у власності Єремєєнко нині лише видана ДУС квартира. В доступній декларації чиновниці за 14 рік значиться дохід від відчуження майна у 187 тис.грн., сукупний дохід – 327 тис. грн., внески до статутного капіталу компаній — 1 млн 250 тис.грн. На даний час Єремєєнко є ФОПом, засновницею ГО «Майбутнє Одеси» та співвласницею ТОВ «Південна лінія». Компанія займається рослинами та будівництвом.

Екс-чоловік Марії Єремєєвої теж бізнесмен. Мати Марії – Ірина Єремєєнко — володіє компанією «Аквафарм Одеса». У її власності є земля та будинок. На початку року матір чиновниці придбала нову автівку INFINITI EX25 2013 р.в. У 2014 році зареєструвала ще одну машину – NISSAN JUKE 2013 р.в. А сама Марія Єремєєнко їздить на Toyota Corolla 2007 р.в. (за даними декларації за 2014 рік).

Нагадаємо, кваритру Єремєєва отримала під час головування у ДУС Сергія Борзова. Як повідомляли «Наші гроші» на початку цього року він також отримав від своєї структури квартиру на Печерську площею 190 кв.м.


Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *