Епископ УГКЦ в Одессе поздравил защитников Украины с Рождеством: победа за нами

1Экзарх Одесский Украинской Греко-Католической Церкви, Епископ Михаил (Бубний) обратился к одесситам с Рождественским поздравлением. Особые слова благодарности он высказал участникам АТО.

Всесвітлішим, всечесним та преподобним Отцям!

Преподобним ченцям та черницям!

Возлюбленим у Христі Братам і Сестрам Української Греко-Католицької Церкви Одеського та Кримського Екзархатів!

“Ось Діва матиме в утробі і породить сина,
і дадуть йому ім’я Еммануїл,
що значить: З нами Бог”
(Мт. 1, 23)

Христос Рождається!

Дорогі у Христі!

Цей голосний спів із Великого Повечір’я “З нами Бог” лунає у кожному нашому храмі від самого початку тихої різдвяної ночі, звіщаючи всім нам про сповнення довгоочікуваної обітниці, сповіщеної в книзі пророка Ісаї: “Ось Діва зачне в утробі і породить сина, якому дадуть ім’я Еммануїл, що значить: З нами Бог” (Іс. 7, 14; Мт. 1, 23). “З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог. Сильні і могутні покоряйтеся: бо з нами Бог. Почуйте це всі аж до краю землі: Бо з нами Бог” (Велике Повечір'я).

Натхнені тими словами, на сьогодні вже звершеної Господньої обітниці, маємо привід до радості, що Бог є з нами, - що ми, як Його сотворіння, не є одинокі у цьому всесвіті, не є відкиненими і забутити нашим Творцем. Ні, ми не самотні! З нами є наш Бог! Сильні та могутні “цього світу”, які вважають себе незамінними правителями і повстають на нас із зброєю в руках, рано чи пізно будуть завстиджені, посоромлені та упокорені, бо з нами Бог Всемогутній! А де Господь, там перемога, там сила, відвага і правда. Власне ця свідомість Божої присутності, яку ми найчастіше отримуємо під час молитви, вселяє у наші серця почуття надії і радості на краще майбутнє попри всі труднощі, з якими нам як державі, родині чи особисто кожному зокрема приходиться борікатись.

В історії людства напевно годі знайти якусь більшу і радіснішу подію, ніж прихід у цей світ Сина Божого та Його Воплочення. Сповнення обітниці про прихід Месії-Еммануїла - це звершення і прояв безконечної любові та милосердя Бога Отця до свого створіння, до людини: “Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним” (Ів. 3,16). Воплочення Божого Сина і Його Різдво - це свято надзвичайно глибокої та інтимної близькості Бога до людини. Сам Господь захотів як людина родитися в місті Вифлеємі з Пречистої Діви і, будучи невидимим Богом, стати для нас видимим Чоловіком – Еммануїлом, Богом, який є із нами.

Мої дорогі Сестри і Брати! Цей Ювілейний 2016 Рік Божого Милосердя, що його Святіший Отець Папа Франциск проголосив у Вселенській Церкві, є дуже гарною для нас нагодою, щоб ще раз усвідомити собі і конкретно відчути цю безконечну любов Бога, Його таку інтимну близькість та милосердя до нас грішних і так часто невдячних сотворінь. Скористаймося цим благодатним часом Ювілейного Року, примирімся із Господом та з ближніми через Святу тайну Божого Милосердя-Сповіді, приймаймо часто Його у Святому Причастю, щоб разом із Св. Апостолом Павлом кожен із нас міг сказати: “Живу вже не я, а живе Христос у мені” (Гал. 2, 20). Приймаючи ці Святі Тайни, свідчитимемо про нашу щиру любов і вдячність Богові на цей безконечний прояв Його любові та милосердя до нас людей.

З особливими словами привітання хочу звернутися до військовослужбовців. Любі наші Воїни! Вам сьогодні чи не найважче святкувати Різдво Христове. Ви там, на передовій, напевно найгучніше від усіх змогли б заспівати: “З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог. Сильні і могутні покоряйтеся: бо з нами Бог”. Через це різдвяне привітання прагну скласти Вам щиру подяку, що перед обличчям смерті та серед свисту куль впевнено і мужньо захищаєте нашу Батьківщину, захищаєте свої родини і кожного з нас. Можу з вірою та впевненістю сказати: З Вами Бог Всемогутній! А де Господь, там перемога, там сила, відвага і правда. Огортаю Вас своєю пастирською молитвою і бажаю живими, здоровими і переможними повертатися до своїх рідних домівок і коханих родин!

Дякую також священнослужителям, зокрема військовим капеланам, медичному персоналу, нашим вірним і любим волонтерам та всім людям доброї волі, хто в той чи інший спосіб став на захист своєї Батьківщини в непростий час її іспиту.

У цей святковий різдвяний час прагну привітати всіх моїх рідних, друзів і знайомих. Духовно та думкою лину до кожної нашої парафії та кожної домівки вірних Одеського та Кримського Екзархатів УГКЦ. Мої щирі слова привітання скеровую до священнослужителів із родинами, богопосвячених осіб, наших дорогих парафіян і прихожан, молоді та дітей і всіх людей доброї волі.

Сердечно вітаю всіх Вас із Різдвом Христовим та бажаю благословенних і радісних свят, смачної куті, веселої коляди та щасливого і мироного неба у Новому 2016 р. Б.

Благословення Господнє на Вас!

Христос Рождається! Славімо Його!

+ МИХАЇЛ (БУБНІЙ),
Екзарх Одеського Екзархату та
Адміністратор Кримського Екзархату УГКЦ

Дано в Одесі
при Катедральному храмі св. Андрія Первозванного
2016 р.Б.

https://www.youtube.com/watch?v=ll5csenxCUI

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *