Депутати Одеської області звернулися до Кабміну

Враховуючи те, що підвищення тарифів призвело до різкого зниження рівня життя населення України, у зв’язку з чим перегляд цін на природний газ, що встановлюється для потреб населення та приведення їх до економічно — обґрунтованого рівня є вкрай необхідним, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити текст звернення Одеської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (додається).
  2. Направити відповідне звернення до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
  3. Опублікувати дане рішення в газеті «Одеські вісті».
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження.

 

Голова обласної радиА.І.Урбанський

Додаток 1 до рішення обласної ради від 21 грудня 2015 року № ___-VІІ

 

 

ЗВЕРНЕННЯ 
депутатів Одеської обласної ради  до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо зміни в Постанову №583 від 03.03.2015

03 березня 2015 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалено Постанову № 583 «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що встановлюється для потреб населення». Цим фактично прийнято рішення про підвищення цін на газ для населення в сім разів.

Отримавши величезну кількість звернень від мешканців Одеського регіону, провівши соціологічне дослідження, опрацювавши дані, зроблено висновок: мінімальне споживання газу мешканцями сільської місцевості в опалювальний сезон становить в середньому 400 — 500 м³. Затверджені тарифи фактично ставлять людей на межу виживання.

Враховуючи встановлені Конституцією та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» принципи місцевого самоврядування, беручи до уваги підзвітність і відповідальність органів місцевого самоврядування перед територіальними громадами, як представники мешканців територіальних громад області, звертаємось до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з проханням внести зміни до Постанови №583 від 03.03.2015. А саме – пропонуємо частину 2 пункту 1 викласти в наступній редакції:

— для індивідуального опалення або комплексного споживання (індивідуальне опалення, приготування їжі та/або підігрів води):

у період з 01 травня по 30 вересня (включно) – 7,188 грн. за 1 м³;

у період з 01 жовтня по 30 квітня (включно):

за обсяг, спожитий до 400 м³ природного газу на місяць (включно), – 3,600 грн за м³;

за обсяг, спожитий понад 400 м³ природного газу на місяць, – 7,188 грн. за м³.


Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *