На комунальних підприємствах Одеси провели обшуки — Сакварелідзе

1Очільник Одеської обласної прокуратури Д. Сакварелідзе підтвердив обшуки у комунальних підприємствах Одеси та прокоментував hromadkse.tv відкриття нових кримінальних проваджень в Одесі та розвиток вже існуючих справ.

29 жовтня співробітники міліції провели обшуки у комунальних підприємствах Одеської міської Ради. Про це hromadske.tv повідомили джерела в муніципальному зібранні.

Обшуки пройшли в Управлінні дорожнього господарства та в Управлінні комунальної власності. Співробітнику УДГ повідомлено про підозру.

Правоохоронці отримали дозві на обшуки КП Одесреклама, КП Міські дороги та в дорожній компанії Росдорстрой, діяльність якої пов’я зують з діючим мером Трухановим.

За інформацією hromadske.tv, в КП Міські дороги проводитимуть обшук у рамках кримінального провадження по розтраті коштів на будівництві зливових каналізацій, а у КП Одесреклама по заяві громадянина, який вважає співробітників управління крадіями. По останній заяві суд декілька раз відмовляв правоохоронцям у слідчих діях, але зараз дозволив проводити обшук.

Прес-служба міськради заперечує факт обшуків.

За словами Сакварелідзе, розпочалась обіцяна боротьба з корупцією, яку «команда Саакашвілі оголосила напередодні виборів». Також він повідомив, що новообраний міський голова Одеси Генадій Труханов готовий до перевірок.

«Нарешті  закінчилися вибори і ми відпрацьовуємо матеріали, які зберігалися в прокуратурі, але по яких не було жодного руху, - пояснив він, - Труханов заявив, що готовий до перевірок».

Сакварелідзе підтвердив hromadske.tv інформацію про те, що в мерії були готові до обшуків та прибирали документи в управліннях одразу після дня голосування. Розслідування фактів фальсифікації на виборах, за словами Сакварелідзе, також триває.

«Наразі ми вилучаємо всі необхідні матеріали в Територіальній виборчій комісії», - додав прокурор.

Очільник Одеської обласної прокуратури прокоментував також резонансний обшук в обласній раді, коли була вилучена тендерна документація. Саме з цього моменту почалося протистояння Саакашвілі та головного представника Солідарності в Одесі Олексія Гончаренка.

Мова йде про продаж з аукціону за копійки Дому Прийомів на Французькому бульварі в Одесі, в якому з моменту прибуття в Одесу мешкає Саакашвілі. Зазначимо, що прес-служба обласної адміністрації навіть запрошувала журналістів на обшук, але у той самий день в Одесі горіла багатоповерхівка в елітному районі, отже слідчі дії залишилися майже непоміченими.

За матеріалами справи 14 серпня облрада продала з аукціону Будинок російського технічного товариства, відомий у місті, як «Масонський дім», за 1,61 млн грн. Будівля 19 століття, розташована в центрі Одеси (вул. Князівська,1/а) пішла з молотка за стартовою ціною. 31 липня було продано за 11,6 тис. грн недобудоване «пальове поле» нової арени за Одеським палацом спорту і дачу Григорія Маразлі (міський голова Одеси в 1878-1895 роках) за 22,5 млн грн, яка раніше була єдиним комплексом з Будинком прийомів облради.

«Уявіть собі, щоб земля на Французькому бульварі, а саме два гектари, коштували двадцять два мільйони гривен плюс  тисяча двісті квадратних метри Будинку прийомів. Експертиза тендерної документації вже готова, але не тільки вона має значення. Там знайшли 25-річного хлопця, одесита, у якого не було жодного майна. Він зареєстрував компанію, в цю компанію інша офшорна компанія заливає гроші. Потім ця нова компанія через аукціон закупає землю за 22 млн. гривень. Потім це майно знову передається офшорній компанії. Тобто маємо фіктивне зайняття підприємницькою діяльністю», - розказав Сакварелідзе.

Раніше Міхаель Саакашвілі зізнався, що жодна експертна лабораторія не погоджувалися робити експертизи зазначеної тендерної документації.

Також раніше прокуратура повідомляла про підозру депутату міськради від Морської партіі Сергія Ківалова Олімпійській чемпіонці Олені Соколовській, яку підозрюють в розтраті бюджетних коштіх на ремонт двох спортзалів на суму 900 тис. грн.

За словами Сакварелідзе, враховуючи статус депутата прокуратурою було вирішено просити суд про м’яку міру запобіжного заходу, але депутатка повністю заперечує свою провину та стверджує, що не має жодного відношення до інкримінованого правопорушення.

 

hromadske.tv

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *