В Одессе продолжается подрывная деятельность: СБУ обещает действовать решительно (ФОТО, ВИДЕО)

 Сегодня у здания СБУ Украины в Одесской области (Еврейская угол Екатерининской) активисты Евромайдана-Одесса передали силовикам свой ультиматум. Заместитель Начальника управления Анатолий Григорьевич

Чёрный пообещал проконтролировать соблюдение законности в городе Одессе и наказать виновных в организации недавних беспорядков возле Одесской облгосадминистрации.

По его словам, следственным управлением СБУ в Одесской области проводится досудебное расследование связанное с событиями у стен облгосадминистрации, звучавшими тем призывы к сепаратизму. «Дополнительно хочу сообщить, что 4 марта сотрудниками управления предупреждены о недопустимости продолжения противоправных деяний Антон Давидченко и Валерий Кауров».

В интервью корреспонденту «Взгляд из Одессы» лидер партии «УДАР» в Одессе Андрей Юсов отметил, что  «город по сегодняшний день переполнен непонятными провокаторами, в том числе не одесситами, которые прибыли для дестабилизации ситуации. Продолжается подрывная деятельность, а должной реакции силовиков до сих пор нет».

Текст требований Одесского евромайдана:

Голові Служби безпеки України в Одеській області

Сергію Курошу

Начальнику УМВС України в Одеській області

Петру Луцюку

Прокурору Одеської області

Ігору Боршуляку

До відома голови Одеської обласної державної адміністрації

Володимира Немировського

Громадськість міста Одеси вимагає від  керівників силових структур, органів прокуратури, Служби безпеки, терміново навести лад в місті, чітко та неухильно виконувати вимоги законів щодо забезпечення правопорядку та провести ряд заходів, які унеможливлять на території Одеси прояви сепаратизму та підриву державного устрою України.

Відповідно до владних повноважень, наданих вам державою Україна, ви зобов’язані здійснити  ряд заходів щодо забезпечення громадського порядку та належно реагувати на суспільно небезпечні загрози.

В місті системно та умисно чиняться провокації з боку проросійських сил, які  керуються жителями Одеси Антоном Давідченко, Єгором Кваснюком, Ростиславом Бардою.  Антон Давідченко в засобах масової інформації постійно озвучує заклики не підкорятися рішенням органів державної влади та місцевого самоврядування. В їх діях прямо вбачається склад злочинів, що передбачені статтями Кримінального кодексу України -  109 «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»; 110 «Посягання на територіальну цілісність та недоторканність України»; 338  «Наруга над державними символами».

В органах прокуратури та внутрішніх органах зареєстровані заяви з повідомленнями про злочини, котрі кояться в місті. Мова йде про сепаратизм, заклики до повалення існуючого ладу та посягання на територіальну цілісність держави.

3 березня, під час спроби захоплення будівлі Одеської державної обласної адміністрації, було побито людей, які перешкоджали підняттю прапора держави – агресора.

Лідер «Молодёжного единства», як він себе називає, Антон Давідченко та Єгор Кваснюк  разом зі своїми прибічниками спалили державний прапор України.       На очах у співробітників правоохоронних органів було вчинено кримінальний злочин без жодної на те реакції.

В зв’язку з активними і агресивними діями  вищевказаних організацій та їх керівників немає жодних адекватних та реальних реакцій з боку силових структур.

Громадськість міста Одеси повідомляє вам, що якщо протягом 24 годин з моменту подання нашої заяви, не буде належного реагування, ми розцінюємо це як самоусунення від своїх обов’язків та саботаж з боку владних інституцій, які ведуть до дуже серйозних загроз.

Також вимагаємо публічного інформування про вашу роботу – на прес-конференціях, в прямих ефірах та. ін.

Силові структури, на превеликий жаль, зайняли  очікувальну позицію, що у рамках оголошених заходів РНБО розцінюється нами як зрада.

У  разі неналежного реагування спільнота буде змушена сама організуватись до забезпечення громадського порядку, охорони адміністративних будівель та закладів, створення блок - пости на стратегічних напрямках перед лицем загрози.

5 березня 2014 року.

Від імені Народної Ради міста Одеси

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *