Полсотни одесситов требуют у прокуратуры и СБУ наказать украинофоба Вознюка

 Более 50 одесситов обратились к Прокурору Одесськой области Степану Молицкому и главе управления СБУ в Одесской области Владимиру Турице с требованием дать правовую оценку заявлениям одесского украинофоба — медиамагната Артема Вознюка.

«Просим дать правовую оценку заявлению, которое обнародовал в социальной сети «Фейсбук» Артем Вознюк, а также привлечь гражданина Вознюка к уголовной ответственности за разжигание межнациональной розни, и дискриминацию граждан Украины по национальным и языковым признакам», - сказано в соответствующем заявлении.
Напомним, как сообщалось ранее, собственник нескольких радиостанций и сети кинотеатров Артем Вознюк в своем фейсбуке назвал украинское будущее «херней», самих украинцев «нациками» и заявил о необходимости «организовывать нормальных русскоязычных людей» для изгнания украинцев «поганой метлой».
 
Социально активные граждане в ответ на резонанстные и неоднократные украиноненависнические заявления Вознюка призвали украинцев бойкотировать его бизнес-проекты, объединившись в социальных сетях.
С полным текстом заявления одесситов можно ознакомиться ниже:
Прокурору Одеської області
Моліцькому Степану Володимировичу
копія
Управлінню СБУ в Одеській області
Туриці Володимиру Васильовичу
Звернення
Громадськість Одеси глибоко стурбована проявами шовінізму, ксенофобії, національної нетерпимості, що набули загрозливого поширення в нашому місті. За останні роки кількість таких випадків різко зросла.
Резонансне вбивство одеського патріота Максима Чайки здійснене проросійськими радикалами 17 квітня 2009р., по цей час залишається не розкритим.
2 вересня 2007 року очолювана лідером проросійської одіозної радикальної партії «Родина» Ігорем Марковим група молодиків здійснила напад на учасників мирного пікету. В результаті декілька людей отримали серйозні травми, а один з учасників пікету Віталій Безеда отримав третю групу інвалідності. Беззаперечні докази цього злочину (фото та відеоматеріали) заповнили український інтернет, чисельні свідки надали свої письмові свідчення.
Ця подія наробила великого резонансу у суспільстві, і закриття кримінальної справи проти винуватців цієї бійні, тільки посилило напруження в суспільстві, та зневіру громадян у силу влади та торжество закону в Україні.
3 вересня 2010р. відомому одеському громадському діячу Сергію Гуцалюку було спалено автомобіль.
19 травня 2012р. під час проведення в міському парку Одеси заходів в рамках святкування Дня Європи представники так званої громадської організації «Партія Сталіна» напали та побили голову Одеського відділення спілки поляків в Україні імені А.Міцкевича пана Тадеуша Залуцького, завдавши йому тілесних ушкоджень.
Вказані події набули широкого розголосу в Україні, і завдають авторитету нашої держави великої шкоди.
За останній час суспільство сколихнула заява співвласника мережі кінотеатрів (Зоряний, Москва, Родина) та власника радіокомпанії «Просто-радіо» Артема Вознюка, яку він оприлюднив в соціальній мережі «Фейсбук» на своїй сторінці 6 червня 2012р. Він оголосив всіх українців «нациками, яких слід гнати поганою мітлою».
Цю свою позицію він висловив, вступивши в суперечку з іншими користувачами соціальної мережі «Фейсбук».
«Кинотеатры, телевидение, радио на украинском языке это вынужденное насилие над гражданами Украины во имя воспитания нового поколения украиноязычных украинцев. Надо быть готовыми жертвовать своими сиюминутными интересами ради будущего своих детей. Точно также как вы заставляете своих детей делать «нудные уроки» ради их будущего. Если вы не видите украинское будущее своих детей и внуков, то какой смысл жить в Украине?», - написав користувач «Фейсбуку» Артем Скоробогатов.
«Что????? Что за идиотизм????!!! Что значит украинское будущее? Что за херня???!! Я живу в родном городе, мои родители, дедушки и бабушки говорят и говорили на русском. Это мой город!!! Ясно?!!! Воевать буду за русский язык, если потребуется!!! Предатели греьаны».
«Предатели гребаные!!! Совсем уже охренели!!! Еще выгонять меня???!!! Раньше я был толерантен — теперь хер вам!!! Надо организовывать нормальных русскоязычных людей и гнать поганой метлой нациков!!!!» - такою красномовною була відповідь Артема Вознюка.
Ці та подібні заяви, висловлювання, виступи, які останнім часом поширюються інформаційним українським простором, викликають стурбованість та занепокоєння української громадськості.
Хочемо наголосити, що подібні випадки є далеко не поодинокими, та останнім часом носять системний, організований характер. Проте, за ці злочини ніхто не поніс відповідальності.
З огляду на випадки фізичної розправи над громадянами України, нищення їх майна, залякування з боку проросійських організацій та окремих шовіністично налаштованих осіб, ми боїмося за власне здоров’я та безпеку, а також за безпеку та здоров’я своїх рідних та близьких.
Просимо дати правову оцінку заяві, яку оприлюднив в соціальній мережі «Фейсбук» Артем Вознюк, а також притягнути громадянина Артема Вознюка до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, та дискримінацію громадян України за національними та мовними ознаками.
Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *