Очередное лицемерие Одесской мэрии

19 апреля на сессии одесского горсовета народные избранники сделают очередную попытку утвердить Правила депутатской этики (23 декабря 2011 года она не удалась). 17 пунктов правил содержат ряд общих положений,

которые учат вежливости и обязуют депутатов "з повагою ставитися один до одного і до всіх осіб, присутніх на пленарних засіданнях сесії ради або засіданнях постійних та інших комісій (робочих груп)".

Общаясь со своими коллегами, депутат может использовать одну из таких форм обращения : "шановні колеги", "шановний депутат", "шановний голова, головуючий", "шановний (ім'я, по батькові)" або "шановний товариш (пан)", "шановний товариш (пан) (ім'я, по батькові)".

Статья 11 декларирует недопустимость использования депутатского мандата для получения личной выгоды. Конкретизируя это тезу, в частности, указывается:

"Депутаты повинні відмовитися від будь-яких можливостей та пропозицій протекціоністського характеру. Це відноситься до отримання квартир та поліпшення житлових умов поза чергою, особливого порядку медичного обслуговування, позачергового відведення земельних ділянок, використання службового автотранспорту в особистих цілях, використання або встановлення інших пільг і знижок. Це правило поширюється як на депутата, так і на членів його родини".

Какие же меры воздействия к нарушителям предлагается применять? Они определены в статье 17. Это:

-"усне зауваження на пленарному засіданні сесії ради;

-зауваження з занесенням до протоколу пленарного засідання сесії ради;

-пропозиція в ході пленарного засідання сесії ради депутату публічно принести вибачення особам, права яких він порушив;

-оголошення в раді або розміщення в засобах масової інформації ради, в т.ч. на офіційному сайті, за рішенням ради інформації про факт порушення депутатом депутатської етики;

-прийняття радою рішення про внесення до територіальної виборчої комісії пропозиції про відкликання депутата відповідно до ст. 38 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

Примут ли господа депутаты эти этические Правила? К слову, носящие в основном рекомендательный характер, очень расплывчатые и либеральные. Весьма сомнительно, ведь большинство из них как раз и боролись за свои мандаты для получения преференций и выгод. А тут их ещё кто-то посмеет за это осуждать!

Поэтому даже само вынесение вопроса на повестку дня сессии выглядит лицемерием — в случае принятия документа в нынешних условиях тотальной коррупции и протекционизма он рискует стать одним из самых невыполнимых за всю историю Одесской мэрии.

rupor.od.ua
Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *